Korfbal League voorbeschouwing #9

Korfbal League voorbeschouwing #9

Korfbal League1

We zijn bijna halverwege de Cashback World Korfbal League. Dit weekend sluiten we de heenronde af, echter doen we dat dit weekend nog zonder Fortuna/Delta Logistiek en Tempo. De Fortunezen strijden in Boedapest om de Europa Cup, waardoor ook de Alphenaren een Korfbal Leaguevrij weekend hebben. Zonder deze ploegen nog genoeg mooie affiches, waaronder de topper tussen TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein.

PKC/SWKGroep - DOS’46
Beide ploegen zijn in 2020 nog niet in topvorm. PKC, waar Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp volgend seizoen Daniël Hulzebosch opvolgen, nam bij DVO pas in de laatste tien minuten afstand van de Bennekommers, terwijl DOS’46 verloor van Fortuna met 16-18. Daarmee lijkt DOS’46 afgehaakt voor de play-offs, al vindt Jelmer Jonker spreken van een 'mislukt seizoen' nog voorbarig. Bij PKC wordt Laurens Leeuwenhoek gemist en ook tegen DOS’46 verwacht Hulzebosch hem niet te zien spelen. Over de rentree van Suzanne Struik is hij positiever, maar of dat deze zaterdag gebeurt, is afwachten. Voor de laatste DOS'46-zege in Papendrecht moeten we in ieder geval terug naar 2009 toen Hulzebosch aan het roer stond in 'zijn' Nijeveen. 

GG/IJskoud de Beste - DVO/Accountor
In Bennekom maken ze zich na de winst op Blauw-Wit (eerste speelronde) weinig zorgen om degradatie, maar na acht wedstrijden is het verschil met nummer negen Groen-Geel slechts drie punten. Om de Bennekomse gemoedstoestand te verbeteren, wil DVO duidelijk maken dat het niet meer bij de kleintjes hoort. Afgelopen weekend was het tegen PKC dicht bij een stunt, terwijl Groen-Geel in de Zaanse derby tegen KZ totaal geen aanspraak op een punt maakte: 28-18. Met de rentree van Susila de Klein zit trainer Dico Dik ruimer in zijn opties. Bij DVO verwelkomen ze Chris van Haren - na vier wedstrijden schorsing - met open armen terug.

TOP/SolarCompleet - LDODK/Rinsma Modeplein
In Sassenheim eindigen we de zaterdag met de topper tussen de nummers drie en één van de ranglijst. Koploper LDODK had geen kind aan Blauw-Wit en ook TOP, waar Leon Braunstahl hoofdtrainer wordt, kende uiteindelijk weinig moeite met Tempo. Beide ploegen verloren dit seizoen slechts één keer, voor beiden was PKC de boosdoener. Buiten een gelijkspel bij KZ maakte TOP geen fouten in aanloop naar de play-offs. Het moet raar lopen, willen LDODK en TOP zich daar niet voor plaatsen. Op onderlinge resultaten is TOP veruit in het voordeel. De enige LDODK-overwinning komt uit 2016, maar de Friezen verkeren in een uitermate goede flow. Willen ze een belangrijke stap richting de play-offs zetten, dan is dit weekend een uitgelezen moment. 

Blauw-Wit (A) - KZ/Thermo4U
Opnieuw een Noord-Hollandse derby voor KZ. Net als Blauw-Wit (eerder dit seizoen) won KZ eenvoudig van Groen-Geel. Het waren opnieuw de Koogse vrouwen (17 van de 28 doelpunten) die excelleerden. Daar konden de Amsterdamse dames, waar Loraine Vissers voor de tweede week op rij ontbrak, maar vijf van de zeventien tegenover stellen bij LDODK. Zoals verwacht heeft Blauw-Wit het zwaar deze competitie, maar de ploeg van Gerald Aukes staat nog boven de degradatiestreep en kan zich toch oprichten voor belangrijke wedstrijden. In eigen huis hield het DOS’46 op een gelijkspel en verloor het met 28-29 van PKC. KZ, dat het seizoen begon met een gelijkspel en een nederlaag, is gewaarschuwd ondanks een zeer keurige vierde plaats. 

Datum: 10 januari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl