KZ gaat strijden voor een plek bij de top vier (#6)

Korfbal League1

De ploeg uit Koog aan de Zaan zal er vorig jaar van gebaald hebben dat het de play-offs net misliep. Dit jaar wil het onder leiding van de nieuwe coaches Dennis Doves en Remco Boer opnieuw een gooi doen naar één van de plaatsen die recht geven op het spelen van de play-offs. “Een vereniging als KZ moet in onze beleving altijd voor één van de top vier plaatsen strijden”, aldus de coaches. Deel zes van de Korfbal League Uitgelicht: KZ/Thermo4U.

Veldcompetitie
Op het eerste deel van de veldcompetitie kijken Doves en Boer positief terug: “Het veld heeft ons de gelegenheid gegeven dingen uit te proberen en de groep beter te leren kennen. Daarnaast hebben we gericht gewerkt aan kracht, conditie en schotvaardigheid.”

Wel geven ze aan dat het lastig is om de plek van KZ te bepalen omdat de veldcompetitie niet veel zegt over de zaalcompetitie. Maar beide coaches kijken er naar uit om in de sterkste formatie de strijd met andere teams aan te gaan.

Voorbereiding zaal
Om deze strijd straks meteen bij de start van de Cashback World Korfbal League aan te gaan, heeft er een goede voorbereiding plaats gevonden. Er zijn vier oefenwedstrijden gespeeld tegen Nieuwerkerk, LDODK/Rinsma Modeplein, PKC/SWKGroep en DOS’46.

De coaches zijn nog druk op zoek naar de juiste formatie en wisselen dan ook nog veel door in de voorbereiding. Ze voegen daaraan toe: “We zien dat de groep week na week sterker wordt en dat iedereen zich meer bewust wordt van de mogelijkheden die de ploeg heeft.”

Doelstelling
De doelstelling voor dit seizoen wordt niet onder stoelen of banken gestoken: “Een vereniging als KZ moet in onze beleving altijd voor één van de top vier plaatsen strijden en dat moet ook kunnen.”

Als je kijkt naar vorig seizoen zat KZ dicht tegen die gewilde top vier aan. Volgens de coaches miste de ploeg toen het gogme en wellicht ook de ervaring om bepaalde wedstrijden in de eindfase naar zich toe te trekken. Dit is dan ook een van de verbeterpunten waar KZ aan werkt om bovenin mee te kunnen draaien.

De groep werkt ook hard aan het rendement van scoren omdat daar nog wel wat ruimte voor verbetering in zit volgens het coach-duo.

Start competitie
Er wordt dus flink getraind om bij de start van de competitie klaar te zijn voor een nieuw seizoen in de Korfbal League. Het lijkt erop dat Esther Cordus op tijd hersteld zal zijn van haar enkelblessure en dus aan de start van de competitie kan verschijnen.

Verder zijn er geen spelers vertrokken ten opzichte van vorig jaar en bij de dames is de concurrentie toegenomen met de komst van Michelle in ’t Veen. Het jonge talent heeft al in meerdere nationale jeugdteams gespeeld en op het veld heeft ze al een aantal keer bewezen dat ze van waarde is voor het team.

KZ treft de eerste twee wedstrijden meteen twee topploegen: TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein. Er kunnen dus al direct belangrijke punten worden gepakt. Lukt het de nieuwe staf van KZ om de ploeg dit jaar naar een plekje bij de felbegeerde top vier te loodsen?

Website en socials
Je kunt de verrichtingen van KZ/Thermo4U volgen op de website van de vereniging, maar ook via FacebookTwitter en Instagram.

Datum: 3 november 2019 - 20:00 uur