LDODK wil meer kunnen brengen op belangrijke momenten (#7)

Korfbal League1

Met verschillende wijzigingen binnen het team ten opzichte van vorig jaar, wil LDODK/Rinsma Modeplein ook dit jaar weer mee gaan doen om een plaats bij de top vier. Volgens coach Henk Jan Mulder zijn er echter meerdere goede ploegen die kans maken op deze top vier: “We zullen daarom elke wedstrijd gaan benaderen als een finale.” In deel zeven van Korfbal League Uitgelicht: LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein haalde vorig jaar de play-offs die het zo graag wilde halen. Echter, PKC/SWKGroep was in twee wedstrijden de betere en de Friezen werden terecht uitgeschakeld door PKC.

Volgens Mulder wordt het dan ook belangrijk dat de ploeg meer kan brengen op belangrijke momenten: “Als je bijvoorbeeld kijkt naar Fortuna/Delta Logistiek, zij halen vijf punten minder dan wij in de competitie, maar staan uiteindelijk wel met de beker.”

Voorbereiding
Om dit jaar op die belangrijke momenten meer te kunnen brengen, wordt er al vanaf half september in de zaal getraind. Er werd een trainingsweekend georganiseerd waar er geoefend werd tegen TOP/SolarCompleet en er zijn ook oefenwedstrijden tegen KZ/Thermo4U en PKC gespeeld.

Op deze manier werkt de ploeg toe naar haar topvorm: “We zijn nu natuurlijk nog niet in topvorm, daar werken we naar toe. Maar ons basisniveau moet goed zijn. Vooral in de korte kansen moeten we nog dodelijker worden”, aldus Mulder.

Verwachtingen
Als Mulder terug kijkt op het eerste deel van de veldcompetitie heeft hij gemengde gevoelens: “We hadden meer dan zes punten kunnen halen. Onze laatste wedstrijd was ondermaats. Echter, we stonden ook met zes andere mensen in het veld ten opzichte van vorig jaar, dus aan die kant mogen we ook tevreden zijn met zes punten.”

De coach verwacht in de Cashback World Korfbal League veel van de top vier ploegen van vorig jaar. Maar ook van DOS’46 heeft hij hoge verwachtingen. Er zijn dus meerdere ploegen die kans maken op een plaats bij de top vier en daarom gaat LDODK elke wedstrijd beschouwen als een finale. Deze manier van werken was vorig seizoen goed bevallen.

Wijzigingen
Ten opzichte van vorig jaar hebben er wel wat wijzigingen plaats gevonden binnen de selectie van LDODK. Zo zijn Femke Faber en Marjon Visser gestopt en is Tim Flokstra naar TOP gegaan.

Daar tegenover staat wel de komst van Christian Dekkers en Marloes Frieswijk. Tevens is Marjolijn Kroon weer aangesloten bij de selectie, waardoor de concurrentie bij de dames is toegenomen. Kroon hield een langere vakantie, waarin bekend werd dat ze stopt als international bij TeamNL Korfbal.

Start competitie
LDODK gaat de eerste wedstrijd op bezoek bij promovendus Tempo. Krijgt het publiek weer zo'n doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld als de opener vorig seizoen tegen DOS'46, of gaan de Friezen gemakkelijk de eerste punten pakken?

Website en socials
Je kunt de verrichtingen van LDODK volgen via de website van de vereniging, de Facebook-pagina, Twitter en Instagram.

Datum: 4 november 2019 - 17:00 uur