Mostard verrast met overstap naar TOP: ‘Wil het hoogst haalbare bereiken’

Ereklasse Korfbal League

Dat Fleur Hoek zou vertrekken bij DVO/Accountor, stond al even vast. Dat Matthijs den Ouden terug naar de League wilde, was ook te verwachten. Maar dat Frank Mostard naar TOP/SolarCompleet zou verkassen, zag niet iedereen aankomen. Hoeveel pijn het ook doet om Blauw-Wit te verlaten, dit was een kans die hij niet kon en wilde laten gaan: “Ik vind het een mooie uitdaging en hoop hier mooie resultaten neer te kunnen zetten.”

De transfercarrousel draait – en het veldseizoen is nog lang niet klaar – nu al op volle toeren. Met het stoppen van Daniel Harmzen zocht en vond TOP een vervanger in Frank Mostard. “Ze hebben mij benaderd en vond het direct een heel mooie uitdaging”, spreekt Mostard met trots. Na een aantal gesprekken kon de allrounder van Blauw-Wit er niet omheen, hij wilde de volgende stap maken. “Ja, bij Blauw-Wit speel je ook om de prijzen. Maar de laatste jaren is TOP de kampioen van Nederland. Ik hoop dat feest ook mee te kunnen vieren. En bijvoorbeeld ook de Europa Cup.”

Persoonlijk besluit
Kampioen worden is een doel, maar de 25-jarige korfballer wil zichzelf vooral persoonlijk ontwikkelen. Hoewel hij bij Blauw-Wit een onmisbare kracht is geworden, ziet hij nog ruimte voor verbetering. “Ik kan nog stabieler worden. Ik wil nog meer wedstrijden beslissend zijn. Daarnaast wil ik vanuit de rebound beter kunnen uitdelen, aanvallend nog meer mee kunnen doen en verdedigend meer druk geven.”

De keuze voor de Sassemers was weloverwogen, maar kwam voor velen als een verrassing. Mostard leek op zijn plek te zitten bij de Amsterdamse club. “Het was een beetje mijn club aan het worden. Bovendien, als ik ergens voor ga, dan wil ik daar ook volledig integreren. Daarom doet deze stap ook pijn, het is moeilijk Blauw-Wit te verlaten.” De laatste jaren ontwikkelde de speler zich stormachtig en was een vaste basiskracht onder Barry Schep. Hij maakte de weg naar en het hele Ziggo Dome-sprookje mee. Daardoor zal het voor Mostard des te lastiger zijn geweest om de club met een gat achter te laten, zeker met ook het mogelijke stoppen van Marc Broere. Inmiddels is bekend dat Christian Dekkers al is binnengehaald, maar Mostard weet goed wat hij achter zich laat. “Natuurlijk zal er daar het een en ander gaan gebeuren en heb ik nagedacht over de ‘sentimenten’, maar deze sportieve uitdaging kon ik niet laten gaan. Dit heb ik persoonlijk besloten”, aldus Mostard.

‘Gevoel bij TOP’
Mostard is een clubmens en daarom speelt ‘het gevoel’ ook een belangrijke rol in zijn keuze. “Ik hoop minstens hetzelfde gevoel te krijgen bij TOP als bij Blauw-Wit. De club heeft een warme uitstraling en ik denk dat ik daar wel tussen pas.” Bij de hoofdstedelingen was Mostard altijd de verbindende factor, maar wat wordt de rol van hem bij TOP? “Dat is altijd afwachten. Dat ligt eraan hoe de vaksamenstellingen zijn. Ik wil mezelf ook niet vergelijken met Daniel Harmzen, maar ik denk dat mijn rol ook wel ondersteunend wordt, maar dat ik wel volledig meedoe in het spel en daar sturing aan geef.”

Wat betreft de vaksamenstellingen is het wellicht nog afwachten, maar de oud-speler van KVA lijkt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe kompaan te worden van Mick Snel. De international zal een grote stem hebben gehad in de komst van Mostard, niet toevallig was het ook Snel die een lang, persoonlijk gesprek had met de aanwinst. “Daarin bespraken we hoe we beiden tegen het korfbalspelletje aankijken. Er zijn veel dingen besproken, het is hartstikke fijn om met zo’n korfballiefhebber over korfbal te praten.”

Voor Mostard zijn de laatste weken aangebroken bij Blauw-Wit. “Ik weet niet of het nu totaal ‘anders’ zal zijn. Ik zal na deze stap niet een stap langzamer of harder lopen. Ik blijf altijd alles geven.” Volgens hemzelf haalt TOP dan ook een harde werker binnen. “Binnen elke wedstrijd ga ik voor iedere bal. Ik blijf knokken voor het teamresultaat en hoop aan het eind landskampioen te worden. Ik wil het hoogst haalbare bereiken”, sluit hij ambitieus af.

Datum: 9 mei 2018 - 13:00 uur
Door: Redactie Korfbal.