Out met TeamNL Korfbal naar Challenge: ‘Geweldig teken’

Out met TeamNL Korfbal naar Challenge: ‘Geweldig teken’

Korfbal Challenge Korfbal League1 TeamNL Korfbal

Een grote verrassing is het misschien niet eens, maar een leuke verkiezing is het wel: Alwin Out staat met TeamNL Korfbal op de aankomende Korfbal Challenge. Noem het een bekroning voor zijn ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, of is het KZ/Thermo4U-talent een blijvertje?

De goedlachse Alwin Out kan met dit nieuws zijn glimlach niet onderdrukken. “Het is zo vet”, spreekt hij enthousiast. “Ik kreeg vorige week een appje van bondscoach Wim Scholtmeijer dat ik was uitgenodigd om mee te doen met de Korfbal Challenge. Ik vroeg nog aan mijn moeder: ‘Lees ik dit wel goed?’ Ik was hartstikke verrast, het is een hele eer.”

Out was oprecht verrast, maar de verkiezing komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig seizoen toonde de 21-jarige Kooger zich als een groot talent en die goede lijn wordt dit jaar doorgezet. Toch blijft Out nuchter en bescheiden. “Het niveau van de heren in de Korfbal League ligt over het algemeen heel erg hoog. Dat hij (Scholtmeijer, red.) vindt dat ik daar dan bovenuit steek, is een geweldig teken.”

Hij heeft vanzelfsprekend veel zin in de periode tussen Kerst en de jaarwisseling. Doelen stelt de speler van KZ echter niet. “Ik denk dat ik het lekker over me heen laat komen. Het is al super vet dat ik erbij mag zijn, de minuten in het veld zouden super zijn. Ik ben vooral blij als het goed gaat en lekker mijn ding kan doen. Maar ik ga geen verwachtingen – ook niet voor mezelf – uitspreken, daar kan je jezelf alleen maar mee teleurstellen. Ik ga er openminded naartoe”, aldus de nuchtere Out.

Een ‘bekroninkje’
De ontwikkeling van Out zit in een stroomversnelling. Zelf vindt hij het vooral ‘leuk’ dat het zo snel gaat. “Het begon twee jaar terug zo’n beetje, toen er wat blessures waren bij de heren van het eerste. Toen kon ik heel even in het eerste spelen. Wennen en minuten maken. Vorig jaar kon ik meer stabiel worden en dat is naar mijn mening een heel leerzaam jaar geweest.” Dit jaar wordt de druk echter opgevoerd, meer en meer wordt Out de man om op te letten. “Zelf voel ik geen extra druk nu. Als ze een bepaalde tegenstander tegen mij zetten of rekening met mij houden, vind ik alleen maar leuk.”

“Deze verkiezing zie ik, gezien mijn ontwikkeling, wel als een bekroninkje. Vorig jaar was een prima seizoen, ik vind het mooi dat dat wordt gezien.” Maar, zit er meer in dan alleen de Challenge? Heren als Laurens Leeuwenhoek of Daan Preuninger werden aangekondigd als ‘supertalenten’, maar kan Out ook onder die categorie geplaatst worden? “Daar heb ik nooit echt over nagedacht. Ik word hier en daar wel in de media genoemd, maar ik sta daar niet zoveel bij stil. Natuurlijk is het wel een doel van me om later in het echte Oranje te komen. Dat zou ik supermooi vinden.”

Datum: 5 december 2018 - 09:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl