Out: 'We hebben het niet slecht gedaan'

Korfbal League1

Door het coronavirus ligt ook de Cashback World Korfbal League stil. Voor KZ/Thermo4U is het seizoen al figuurlijk over. Dat was 23 februari wel anders. Bij winst op Fortuna/Delta Logistiek zouden de Koogers de koppositie in handen hebben. Drie nederlagen verder zijn ze uitgeschakeld voor de play-offs. “Het is een gekke competitie”, reageert Alwin Out.

“Ik denk dat wij het vooral op rendement lieten liggen. De laatste periode schoten wij niet zulke goede percentages. Het aantal pogingen bleef hetzelfde als daarvoor namelijk. Misschien zijn het de zenuwen, omdat we richting het einde gingen en de punten nodig waren”, blikt Out terug op de nederlagen tegen Fortuna, PKC/SWKGroep en GG/IJskoud de Beste.

“De nederlaag tegen Groen-Geel maakte het zo definitief omdat vanaf dat moment de play-offs sowieso geen optie meer waren. De pijn was daardoor natuurlijk erg groot. Ik hoop dat de pijn niet te lang duurt, want we moeten ook gewoon verder. Ik denk dat we met KZ erg goed presteerden.” Alleen in de seizoenen 2006/2007, 2007/2008 en 2008/2009 waren 22 punten niet voldoende voor de play-offs. In 2016 had KZ zelfs voldoende aan achttien punten.

Wat kan KZ leren van deze situatie? “Ik denk dat wij als team sneller moeten kunnen anticiperen tijdens de wedstrijd op wat de tegenstander doet”, denkt Out, die dit seizoen door bondscoach Wim Scholtmeijer werd toegevoegd aan TeamNL Korfbal. “Dat is persoonlijk mijn hoogtepunt van dit seizoen.  Dat is heel vet! Het is voor KZ in zekere zin een verloren seizoen, want de play-offs waren zo dichtbij en dan willen wij die ook spelen.”

Geen korfbal tot 31 maart
Het KNKV heeft donderdag besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen tot die datum trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Daar gaf het bestuur van onder andere KZ gehoor aan. Out: “Heel begrijpelijk om het advies op te volgen en niet te gaan trainen om het risico zo klein mogelijk te hebben. Het is natuurlijk jammer, maar de selectie was er nuchter onder.”

“Ik zal gewoon krachttraining blijven doen om fit te blijven en misschien soms een balletje schieten. Het zou wel lekker zijn als we het seizoen kunnen afsluiten, maar ik ben benieuwd wanneer dat zal zijn. Het kan nog wel even duren, denk ik.”

Datum: 14 maart 2020 uur