PKC bouwt aan nieuwe ploeg (#9)

PKC bouwt aan nieuwe ploeg (#9)

Korfbal League1

Na de veel spelerswisselingen binnen de selectie van PKC/SWKGroep staat er een vernieuwde ploeg aan de start van de Cashback World Korfbal League. “We zijn aan het bouwen aan een nieuw team”, aldus coaches Daniël Hulzebosch en Daan Euser. In deel negen van de Korfbal League Uitgelicht: PKC.  

Wisselingen
Na het vertrek van onder anderen Nadhie en Danny den Dunnen en Mabel en Veerle Havelaar, en het stoppen van Arjen van Houwelingen en Suzanne Struik heeft de selectie van PKC een flinke metamorfose ondergaan. Daar tegenover staat dat onder anderen Brett Zuijdwegt, Randy Oosting, Julie Caluwé en Famke Wuyts werden aangetrokken. Ook zijn er nog een paar speelsters uit de junioren doorgestroomd.

Met een vernieuwde selectie speelde het team op het veld voornamelijk met vijf mannen (Richard Kunst, Laurens Leeuwenhoek, Marijn van den Goorbergh, Olav van Wijngaarden en Randy Oosting) en vijf vrouwen (Zita Schröder, Sanne van der Werff, Julie Caluwé, Brett Zuijdwegt en Maaike Steenbergen).

Veldcompetitie
Beide coaches kijken met een goed gevoel terug op het eerste deel van de veldcompetitie. “We hebben het veld goed kunnen gebruiken om te wennen aan de nieuwe samenwerking. We hebben natuurlijk een nieuwe selectie, maar dat is allemaal geruisloos gegaan.”

Daarnaast zijn de prestaties van PKC natuurlijk ook niet slecht. Hulzebosch en Euser: “Echter, we weten dat niet alle ploegen in onze poule het veld serieus nemen, dus het is lastig om te bepalen waar we staan. Maar we hebben behoorlijk gepresteerd.”

Voorbereiding zaal
Na het veld hebben de Papendrechters een week rust gepakt en daarna is de voorbereiding op de zaal gestart. Echter, de selectie kampt met veel blessures en dat maakt een goede voorbereiding erg lastig. Zowel Zuijdwegt als Van den Goorbergh en Kunst zijn geblesseerd en is het nog onzeker of zij op tijd hersteld zijn bij de start van de competitie.

Bouwen
Het coach-duo geeft aan dat er veel verschil zit in de selectie met vorig jaar. Het tweede team kon toen op sommige vlakken echt op Korfbal League niveau mee doen.

Wat dat betreft heeft de selectie qua breedte wel wat ingeleverd. Ze voegen daar aan toe: “We hebben er ook veel spirit en motivatie voor teruggekregen. We zijn echt aan het bouwen aan een nieuw team en een nieuwe toekomst.”

Verwachting
Maar is dat ook genoeg voor de play-offs? Natuurlijk heeft PKC een goed team met een combinatie van jong talent en ervaring. De coaches geven ook aan dat zij zeer tevreden zijn over de nieuwe spelers. Echter, het zal allemaal op zijn plaats moeten vallen om echt mee te doen om de top vier: “We zijn drukker met ons eigen spel bezig, dan met een doelstelling.”

Tevens zijn de coaches van PKC erg benieuwd naar de andere teams. Ze verwachten een hele brede top en een spannende competitie. Hulzebosch: “Ik denk dat er veel ploegen zijn die kunnen strijden om de top vier en ik zie ons hierin niet als favoriet. Maar natuurlijk hebben we wel een gezonde spanning om het goed te doen.”

Start competitie
Zoals gebruikelijk staan de finalisten van vorig jaar direct lijnrecht tegenover elkaar. Op 8 november openen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep het nieuwe seizoen van de Korfbal League.

Website en socials
De verrichtingen van PKC volg je via de website van de vereniging, op de Facebook-pagina of via Twitter of Instagram.

Datum: 6 november 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl