Reijgersberg (Fortuna) fit richting slotfase

Korfbal League1

Regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek draaide een prima 2020, totdat afgelopen weekend TOP/SolarCompleet er in Delft met de winst vandoor ging. Hierdoor deelt de ploeg van aanvoerder Thomas Reijgersberg nu de vierde plaats met DOS'46 én LDODK/Rinsma Modeplein, dat zaterdag in Gorredijk de tegenstander is.

Terug naar afgelopen zaterdag: “We hadden in de eerste helft afstand moeten nemen. Ik vond ons beter en we stonden zelfs 10-6 voor. In de tweede helft was TOP goed en wij slecht. We hielden ons niet aan het verdedigende plan en aanvallend was het ook niet goed genoeg”, baalde Reijgersberg na.

Blessures
Dit seizoen gaat voor Fortuna - en eigenlijk alle topploegen- vanwege blessureleed niet zonder slag of stoot. “Ik heb er geen verklaring voor. Het is vaak domme pech”, denkt Reijgersberg. Hij kampte zelf met een enkelblessure, maar genas zeer snel. Er zit niets in mijn enkels dat nog kapot kan gaan. Het gaat nu prima en ik voel mij fit.” Datzelfde kan worden gezegd over ploeggenoot Daan Preuninger, die tegen TOP weer minuten maakte. Mirjam Maltha viel juist uit met een rugblessure.

“Vorig jaar hadden we een bredere selectie waardoor we het goed konden opvangen. Dit jaar is het wat lastiger, maar de vervangers doen het prima. Als je de beste man (Preuninger) en belangrijkste vrouw (Maltha) mist, dan merk je dat wel duidelijk.” Datzelfde probleem had PKC (Laurens Leeuwenhoek en Brett Zuijdwegt) en TOP (Nick Pikaar, Frank Mostard en Celeste Split).

Ten opzichte van vorig jaar is de rol van Reijgersberg enigszins veranderd: hij is aanvoerder en hij scoort. “Marcel (Segaar) was in het totaalplaatje megabelangrijk binnen en buiten het veld. Dat probeer ik over te nemen. Ik had vorig jaar wel die rol binnen mijn vak. Dit jaar vallen de doelpunten makkelijk.” Reijgersberg maakte in dertien wedstrijden 44 doelpunten. Voor de eerste tweehonderd doelpunten had hij 123 wedstrijden nodig. “Ik pak net zo graag veertig rebounds of geef assists en dan nul doelpunten, dan dat ik er bij wijze van tien scoor”, beschouwt de huidig reboundkoning van Fortuna.

Strijd om de play-offs
Op de ranglijst hebben PKC/SWKGroep, TOP en KZ/Thermo4U een lichte voorsprong. Twee punten onder KZ strijden LDODK, Fortuna en DOS’46 om de vierde plaats. “Alle wedstrijden zijn belangrijk en zo naar het einde toe, zijn dit hele belangrijke wedstrijden als wij mee willen blijven doen voor de play-offplekken.” Vorig seizoen was een vierde plaats in de reguliere competitie voor Fortuna uiteindelijk voldoende voor het kampioenschap.

Datum: 14 februari 2020 uur