Reijgersberg realistisch: ‘TOP terechte kampioen’

Korfbal League Korfbal Leaguefinale 2018

Het mocht niet zo zijn voor Fortuna/Delta Logistiek. De Delftenaren presteerden het onmogelijke door PKC/SWKGroep uit te schakelen in de play-offs, maar het landskampioenschap 2017-2018 was simpelweg een brug te ver. TOP/SolarCompleet won uiteindelijk vrij eenvoudig met 20-24. Reijgersberg toonde zich na afloop een groot verliezer: “TOP is een klasse apart, dat de ploeg dit afmaakt.”

Het was geen herhaling van de vertragingstactiek van Fortuna tegen PKC, de Delftenaren hadden een ander plan tegen de Sassemers. “We wilden veel druk geven, goed voorverdedigen en wel de bal rustig opspelen naar de aanval. Maar het eerste kwartier was gewoon heel matig”, erkent Reijgersberg. Fortuna herpakte zich nog wel goed. “Daarna hebben we prima verdedigd. Tja, Celeste Split. Voor haar heb ik alleen maar respect, ze heeft het supergoed gedaan”, doelt hij op haar acht doelpunten.

Door dat matige, eerste kwartier liep de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts direct achter de feiten aan. Wat resulteerde in een ruststand van 8-12. Tegen PKC liet de ploeg al zien dat ze goed terug kunnen komen, in deze finale kwamen ze ook dichtbij. “Dat PKC-scenario hadden we wel in ons hoofd. We wilden kijken of TOP net zo goed was als PKC, of beter. We komen terug tot één punt en dan hoop je dat je hem door kan drukken.” Bij de 12-13 lag het momentum volledig bij de Fortunezen. “Het publiek ging tekeer, die stond sowieso geweldig achter ons. Je hoopt dat je dan nog de kans krijgt op de gelijkmaker, maar Celeste gaf ons die kans niet. Als we de bal nog hadden gekregen in de aanval, hadden we hem misschien wel gemaakt. Dan moet je nog maar verder kijken hoe het loop. Maar ja, dat is achteraf hè.”

Zelf speelde de rebounder ook geen onaardige wedstrijd. Tegen Mick Snel vocht hij lekkere duels uit. “Het was zwaar, dat is een finale hoe dan ook. Het waren mooie reboundduels, fair ook.” Op één opstootje na, toen beide heren elkaar een duw gaven. “Mick zat in mijn rug en ik liep daarna naar achteren. Hij viel en ik viel op hem. Daar kon ik niks aan doen, maar hij had veel pijn. Hij gaf mij een duw en ik hem daarna, maar toen was het ook klaar.”

Ondanks die prima wedstrijd staat Reijgersberg met lege handen, maar na het baalmomentje komt trots. “Nu is het kloten, in de busrit naar huis, zal ik wel trotsheid voelen. We mogen trots zijn dat we hier hebben gestaan. Maar als je er staat wil je hem ook winnen. TOP is gewoon beter en heeft terecht gewonnen”, besluit Reijgersberg.

Datum: 8 april 2018 - 10:00 uur
Door: Redactie Korfbal.