Richard van Vloten nieuwe hoofdtrainer DVO/Accountor

Richard van Vloten nieuwe hoofdtrainer DVO/Accountor

Korfbal League

DVO/Accountor is zeer verheugd te kunnen melden dat de openstaande vacature van hoofdcoach door de gedroomde kandidaat zal worden ingevuld. Richard van Vloten wordt, na een aantal intensieve en goede gesprekken, de nieuwe eindverantwoordelijke van de Bennekomse selectie.

Van Vloten stond al geruime tijd op het verlanglijstje van DVO. Hij heeft inmiddels ruimschoots bewezen, op zijn eigen wijze, de kwaliteiten van individuele spelers optimaal te benutten en is bovendien in staat om zijn ploegen op het juiste moment in de juiste winnaarsmodus te krijgen. In de afgelopen jaren promoveerde hij met DSC en KCC/SO natural vanuit de Hoofdklasse naar de Korfbal League en met die laatste ploeg is directe handhaving dit seizoen ook binnen handbereik.

Toch had Van Vloten aangegeven dat aan zijn tijd in Capelle aan den IJssel een einde was gekomen. Hoewel ook PKC/SWKGroep concreet geinteresseerd was in de oefenmeester, kiest hij dus voor DVO en daarvan is hij geen onbekende. Tijdens zijn spelerscarriere heeft hij jarenlang furore gemaakt in het groen-witte vlaggenschip en zijn terugkeer zal ongetwijfeld enthousiast worden ontvangen binnen de vereniging. De STD is dan ook heel erg blij en meent met Richard een ervaren, gedreven coach met een mooi clubverleden als eindverantwoordelijke aangesteld te hebben.

Naast Van Vloten zal ook diens vaste assistent en rechterhand Marc Verberk samen met Jeroen van Brakel onderdeel uitmaken van de trainersstaf. Verberk is een korfbalicoon van DSC met een schitterend korfbal-CV. Hij kwam 28 jaar uit voor DSC (en DETO), waarvan liefst achttien jaar in het eerste team van de Eindhovenaren. Daarna was hij meer dan tien jaar lang als coach van DSC A1 en DSC 1 verantwoordelijk voor veel Brabants succes en bekleedde hij ook nog verschillende technisch-bestuurlijke functies. Stuk voor stuk lange periodes die getuigen van clubliefde en trouw, aspecten die bij DVO ook hoog in het vaandel staan. Bovendien moge duidelijk zijn dat Verberk veel ervaring heeft met het coachen en ontwikkelen van jong talent en het inpassen van deze beloftes in de senioren. Ook dat is iets wat de vereniging uitermate goed van pas zal gaan komen gezien de talentvolle lichtingen die ook nu weer in de Bennekomse jeugdopleiding rondlopen.

De verdere stafinvulling zal op korte termijn worden gerealiseerd en in de komende week volgen nog enkele reacties van de betrokkenen.

Bron: dvo-korfbal.nl

 

Datum: 11 februari 2018 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl