Schenk (KZ): ‘We hebben een punt te weinig’

Korfbal League1

Toen KZ/Thermo4U het programma van de Cashback World Korfbal League zag, was direct duidelijk dat een goede start nodig was. TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein waren de eerste tegenstanders en na deze wedstrijden hebben de Noord-Hollanders één punt. Volgens international Marjolijn Schenk geen reden tot paniek.

“Ondanks het ene punt kijk ik goed terug op de eerste wedstrijden”, opent Schenk optimistisch. “Vooraf hadden we getekend voor één punt met TOP-thuis en LDODK-uit in gedachten. Na TOP waren wij heel blij. Bij het terugkijken, vonden we dat we een puntje te weinig hadden. Tegen LDODK speelden we een helft goed (12-13), maar na rust overklasten ze ons. We zijn nog niet constant genoeg”, blikt Schenk terug.

“We nemen het positieve gevoel mee naar de volgende wedstrijden. Voor ons is Tempo-thuis belangrijker dan LDODK-uit, omdat we geen punten mogen verspelen tegen de kleinere ploegen: Blauw-Wit (A), GG/IJskoud de Beste en Tempo. Zaterdag (20.00 uur) moeten wij het laten zien en Tempo overklassen”, hoopt Schenk op de eerste Koogse overwinning van het seizoen.

International
Sinds 29 april 2019 mag Schenk, opgegroeid bij DTS en sinds 2015 bij KZ, zich officieel international noemen. “Het gaat inderdaad snel. Het is vooral genieten. Trainen met de beste spelers van de wereld. Ik word er alleen maar beter van. Het is nu mijn eerste zaalseizoen als international. Het geeft wel een druk. Ik moet het laten zien.” Dat lukt uitstekend. Schenk beschikt over goede statistieken: in de eerste twee wedstrijden scoorde ze dertien keer uit 28 pogingen, een schotpercentage van 46 procent.

Top vier
Schenk verwacht dat het goed komt met haar ploeg, maar dan moet het volgens haar wel constanter. “Een goed KZ wordt vierde, maar we moeten ook realistisch zijn. Ik denk dat TOP, PKC/SWKGroep en LDODK de eerste drie zijn. Dan gaat het tussen Fortuna/Delta Logistiek en ons. Ik schat DOS’46 minder hoog in en DVO/Accountor doet het goed.”

Na Tempo-thuis krijgt KZ een programma met DVO-thuis, DOS’46-uit en Fortuna-thuis. “Zover ben ik nog niet. We kijken per wedstrijd. Eerst Tempo overklassen.”

Datum: 21 november 2019 - 14:00 uur
Fotograaf: Ilse Schaffers, korfbalfoto.nl