Talent voor de leeuwen: Daniëlle Boadi

Korfbal League

Haar roots liggen bij Reehorst, maar inmiddels speelt Daniëlle Boadi al acht jaar voor DVO/Accountor. Vorig jaar was ze blikvanger bij de A1 en dit jaar stootte ze tot haar eigen verbazing door tot het eerste van DVO, waar ze in de afgelopen weken de absolute top tegenover haar zag staan. Ook zaterdag had Boadi haar aandeel in de boeiende pot tegen PKC/SWKGroep.

In de A1 was Boadi de te kloppen vrouw. “Daar werd ik door medespelers veel gezocht en maakte ik regelmatig goals. Ik kan goed in de één-tegen-één aanvallen, al zeg ik het zelf. De coaches van het eerste zeggen me dat ook, dat geeft me veel vertrouwen.” Dat Boadi dit seizoen al door zou breken bij het eerste had ze zelf ook niet verwacht: “We hebben altijd goede dames gehad. Drie van de dames die nu in het eerste zitten, zaten dat vorig jaar ook al. Bij de eerste basisopstelling zaten Isa Klein Tuente en Lara Heijboer ook in het eerste. Ik hoorde daar niet bij en dat verbaasde me eigenlijk ook niet. Al vrij snel werd ik er echter wel bij betrokken en mocht ik starten.”

Vertrouwen
De pas achttienjarige dame geniet volop van haar speelminuten. “Ik vind het leuk, ondanks dat ik het veel zwaarder heb dan in de A1. Logisch ook, want deze tegenstanders zijn een stuk beter.” Boadi kwam in haar prille termijn als Cashback World Korfbal Leaguespeelster al tegenover gevestigde namen als Marjolijn Kroon, Celeste Split, Jet Hendriks en Nadhie den Dunnen te staan. “Toen ik hoorde dat ik tegen hen moest was ik eerst best zenuwachtig. Eenmaal in het veld staande besef je dat zij ook maar gewoon korfbalsters zijn. Wel hele goede, maar meer dan je best kan je er niet tegen doen en eigenlijk vind ik dat ik het verdedigend nog best goed heb gedaan. Aanvallend mag ik nog wel wat meer bijdragen.”

Ondanks dat Boadi nog tiener is in een veld vol gelouterde spelers, ziet ze zichzelf kansen geboden door haar vak- en teamgenoten. “Ik sta eigenlijk altijd bij Romy (Teunissen, red.), Koen (van Roekel, red.) en Gertjan (Meerkerk, red.). Vind ik prima, want het is een fijn vak. Vooral Koen is heel prettig om mee samen te spelen. Hij is vrijwel altijd positief in het veld en pept je op als het niet goed gaat. Iedereen gunt elkaar een doelpunt. Gertjan eist veel kansen op, maar hij maakt er ook veel, dus dan mag hij dat wat mij betreft doen. We hebben er nu vier wedstrijden op zitten en in twee daarvan heb ik bepaald niet goed gespeeld. Toch blijft iedereen om me heen in me geloven en dat geeft me enorm veel vertrouwen”, is de Edenaarse studente dankbaar.

Voor de leeuwen gegooid
Het zou niet voor het eerst zijn dat een talent verloren gaat vanwege het blootstellen aan grote druk. Niet alleen moest Boadi tijdens haar eerste wedstrijden aan de bak tegen enkele van de gevaarlijkste leeuwinnen uit de Korfbal Leaguetroep, ook haar schouders zijn mede onderhevig aan de druk die DVO te verhapstukken heeft. De ploeg van Richard van Vloten verloor de eerste vier wedstrijden allemaal en dat kan de gemoederen in Bennekom niet onberoerd laten. Mede daarom kwam het groen-witte collectief vorige week bij elkaar om het één en ander te bespreken. “We hebben beelden geanalyseerd en onze looplijnen besproken. Ook kwamen we tot de conclusie dat een belangrijk knelpunt de rebound bij de mannen was. We trainen hier nu ook meer op.”

“Aan de sfeer binnen het team merk je wel dat er weer eens gewonnen moet worden”, gaat ze verder. “Tegen KCC/SO natural hadden we moeten winnen en tegen LDODK/Rinsma Modeplein hebben we onszelf ook tekort gedaan. Uit afgelopen zaterdag kunnen we echter veel vertrouwen putten.” Het sterke PKC kwam op bezoek en nadat de Papendrechters als bezetenen uit de startblokken schoten stelde DVO orde op zaken en knokte het zich terug in de wedstrijd, om er vervolgens een zeer aantrekkelijke pot korfbal van te maken. Uiteindelijk hielden de tellers aan beide zijden van het scorebord stil bij respectievelijk 32 en 38, een evenaring van het hoogste aantal doelpunten in een Korfbal Leaguewedstrijd ooit.

Handhaven en ambities
De doelstelling van de Bennekommers is dit jaar even eenvoudig als zwaar: handhaven. Boadi heeft daar veel voor over en hoopt bij te kunnen dragen aan het bereiken van deze stip aan de horizon door haar goals mee te pakken en te zorgen dat de rest van haar vak lekker speelt, waarbij vooral Meerkerk veel in stelling moet worden gebracht. “In het andere vak geldt hetzelfde voor Robbe (de Wit, red.). Hij zou in eerste instantie veel in de korfzone gaan spelen, maar hij heeft zaterdag bewezen als aanvaller goed uit de voeten te kunnen. Chris (van Haren, red.), zijn vakgenoot, zal nu zijn plek rond de paal meer gaan bezetten.”

Ook verdedigend ziet Boadi een rol voor zichzelf weggelegd: “In de één-tegen-één ben ik best sterk. Daarbij ben ik blij dat ik met Romy sta, zij geeft goede rugdekking, kijkt altijd mee.”

Datum: 6 december 2018 - 12:00 uur