Van den Goorbergh: 'Hier mogen we echt trots op zijn'

Korfbal League

Het was een groot spektakelstuk tussen DVO/Accountor en TOP/SolarCompleet. Met liefst 31-30 wisten de Bennekommers verrassend te winnen van de regerend landskampioen. “Ik denk dat we hier heel trots op mogen zijn”, aldus Marijn van den Goorbergh.

De ontlading was logischerwijs groot nadat DVO de volle buit pakte tegen TOP. Vooral de manier waarop stemt Van den Goorbergh dik tevreden. “We gingen die wedstrijd ‘alles of niets’ in. We moesten ook een punt pakken of winnen. Daarom speelden we opportunistisch, maar stonden ook totaal niet bang in het veld. Iedereen steeg boven zichzelf uit. Dat Chris (van Haren, red.) inviel en er dan een paar heerlijke ballen inschiet, is gewoon geweldig.”

Zo’n overwinning is als olie op het vuur, zoals Van den Goorbergh zelf omschrijft. “Je verliest veel wedstrijden en dat is lastig om mee om te gaan, als je dan weer een keer wint geeft dat euforie en een boost. Dat is heel fijn voor ons.”

Potentie is er genoeg bij de ploeg van Ben Crum, maar het kwam er dit jaar lang niet altijd uit. Met deze wedstrijd lieten ze zien dat ze het echt wel kunnen. “Maar dan hoor ik ook een paar mensen zeggen: ‘Doe dit dan het hele seizoen’. Helaas is dat niet gelukt, maar laten we daarmee geen afbreuk doen aan deze fantastische overwinning! We hebben misschien hoge pieken en diepen dalen, maar dat is ook inherent aan een jonge ploeg!’’

DVO lag dit seizoen onder zwaar vuur. Resultaten bleven uit, waardoor ze nu op de negende plek staan. “We staan nu waar we horen te staan”, spreekt de international eerlijk. “Sommige wedstrijden hebben we ongelukkig verloren, met een beetje geluk had je wat dat betreft meer punten gepakt. En we hebben veel last van blessures gehad. Ja, met een beetje geluk hadden we wellicht achtste of zevende kunnen worden, maar heel veel meer mag je eigenlijk niet verwachten.”

‘’We spelen voor het derde jaar op rij tegen degradatie. Vorig jaar hebben we het op een bizarre manier gered tegen AW.DTV, het jaar ervoor wonnen we in een knotsgek duel van Blauw-Wit. Elke keer hebben we het op een knappe manier gered. Natuurlijk heeft DVO een top 4 ambitie, maar op korte termijn is dat in mijn ogen te hoog. En natuurlijk staat er een jonge, talentvolle ploeg, maar die staat er ook in Nijeveen. Met alleen een jonge, talentvolle ploeg kom je er niet. Als je de lat structureel te hoog legt, dan faal je week in week uit, omdat je simpel weg niet aan de verwachting kan voldoen. Dat gaat natuurlijk ook in de koppies zitten. Handhaving is net als voorgaande jaren het doel en we liggen nog steeds op koers!”

Van den Goorbergh is kritisch, maar reëel. Meer dan de negende plek lijkt er niet in te zitten en daarvoor mogen de credits ook naar KCC/SO natural. “Die doen het uitstekend. Ze winnen op eigen kracht van DOS’46. Dat was natuurlijk jammer voor ons, net nadat we wonnen van TOP.” Nu moet DVO namelijk met elf punten verschil winnen van KCC om nog achtste te worden, de vorige ontmoeting eindigde namelijk in 22-32. “Als we goed spelen en vertrouwen in elkaar blijven houden, kunnen we daar echt wel winnen. Elf doelpunten verschil wordt alleen heel lastig. We gaan het heus wel proberen, maar als je objectief kijkt, moeten wij ons ook gaan richten op de play-downs.”

Er wordt dus al voorzichtig rekening gehouden met competitieverlenging. Maar de 25-jarige korfballer schuwt de play-downs niet. “Het wordt een zware kluif, die ploegen uit de Hoofdklasse zijn stuk voor stuk Korfbal League-waardige ploegen.” Een mogelijke ontmoeting met Dalto/Klaverblad Verzekeringen? Dat zou zomaar kunnen. “In het verleden is Dalto – DVO altijd een geweldige wedstrijd geweest. Voor het korfbal zou dat wel mooi zijn. Maar laten we ons bezighouden met onszelf. We gaan met een goed gevoel de laatste wedstrijd(en) in. Twee jaar zijn we er al doorheen gekomen, tot nu toe is het ons altijd gelukt. Waarom nu ook niet?!

Datum: 12 maart 2018 - 10:00 uur
Door: Redactie Korfbal.