Van der Vorst nog één zaalseizoen bij LDODK: 'Afscheid zat me dwars'

Korfbal League1

Diana van der Vorst gaat toch één (zaal)seizoen door bij LDODK/Rinsma Modeplein. De speelster gaf eerder aan vanwege fysieke problemen en werkomstandigheden, te stoppen met korfbal, maar plakt er nu toch nog een seizoen aan vast. Van der Vorst zal alleen in actie komen in de zaal. Momenteel herstelt zij van een knieblessure, die haar tot oktober aan de kant houdt.

Van der Vorst had al langer last klachten aan haar knie. “Zelfs na een dag werken, had ik pijn en moest ik met een coldpack op de bank liggen. Ik heb mijn knie laten nakijken en toen bleek er iets kapot te zijn. Op 12 juni ben ik vervolgens geopereerd: ze hebben kraakbeenletsel verwijderd én mijn meniscus bijgeknipt. Nu ben ik aan het revalideren en hoop ik voor de zaal weer terug te zijn.”

Door de coronacrisis kwam alles even stil te liggen en veranderden de omstandigheden. “Nadat ik had aangegeven dat ik zou stoppen, heb ik contact gehouden met de club. Zij vroegen, mede doordat er twee dames vertrokken, of het toch niet kriebelde. Ik heb toen het voorstel gekregen om nog één zaalseizoen door te gaan. Daarnaast hoef ik voor de maandagtraining niet naar Gorredijk te komen, maar kan ik dat zelf als krachttraining invullen. Dat geeft ook wat rust in combinatie met mijn drukke baan.”

“In eerdere gesprekken had ik aangegeven dat ik het seizoen gewoon te lang vond en dat het niet goed meer te combineren was met mijn baan. Maar door het nieuwe voorstel, ben ik weer gaan nadenken. Toen kwam ik er ook achter dat het me dwars zat dat ik door de coronacrisis niet echt afscheid heb kunnen nemen. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om na al die jaren LDODK door de achterdeur te verlaten. De Technische Commissie wist vervolgens precies wat ze moesten zeggen en hebben daar goed op ingespeeld, haha!”, lacht Van Der Vorst.

Revalidatie: begin zaalseizoen terug
De speelster is pas net begonnen met revalideren, maar verwacht op tijd terug te zijn. “De bedoeling is dat ik bij de start van de zaal aansluit. Ik moet uiteraard nog wel wat oefenwedstrijden spelen om echt wedstrijdfit te worden, maar ik denk dat ik het red! Het revalidatietraject staat onder begeleiding van een fysiotherapeut; die zegt dat het kan. Dus daar vertrouw ik op. Als ik het gevoel had dat het niet kon, had ik het niet gedaan.”

Haar 'oude niveau' halen, is het doel. “En dan bedoel ik niet het niveau van afgelopen seizoen, want mede door blessures, heb ik gewoon geen goed seizoen gedraaid. Maar ik wil wel weer op het niveau komen van het seizoen daarvoor. En ik denk dat ik dat kan, aangezien dan hopelijk al mijn blessureproblemen verholpen zijn. Daarnaast heb ik ook wat meer rust, doordat ik op maandag niet train.”

Play-offs
En ondanks wat vertrekkende spelers, heeft Van der Vorst wel vertrouwen in de play-offs. “Ondanks dat er wat spelers vertrekken, vind ik wel dat we volgend seizoen voor de top-4 moeten gaan. Maar ik zeg er wel bij: dat gaat niet makkelijk worden.”

Verder dan het komende zaalseizoen kijkt de speelster van LDODK nog niet. “Het is echt de bedoeling dat dit het laatste seizoen is, zodat ik goed afscheid kan nemen. Ik weet dat er misschien wat minder publiek is, maar dat calculeer je in. Ik wilde gewoon niet vertrekken op dit moment. Dat voelt niet goed. Ik was de laatste wedstrijden er namelijk echt mee bezig dat dit mijn laatste potjes zouden zijn. Die kwamen niet. Het was door corona voor iedereen een beetje onwerkelijk. Maar hopelijk kunnen we dat volgend seizoen, zonder tweede golf, rechtzetten en er een mooi seizoen van maken!”, sluit ze af.

Datum: 24 juni 2020 uur