Van der Weijde niet bang voor nul-punten-scenario

Korfbal League1

Na vijf wedstrijden staat de teller bij promovendus Tempo nog op nul punten. Aanvoerder Edwin van der Weijde (31) wanhoopt niet en blijft strijdbaar voor de rest van het seizoen. “Er gaat een moment komen dat het lukt. Misschien zaterdag tegen Blauw-Wit”, is zijn vooruitblik.

Afgelopen zaterdag (tegen DVO/Accountor) was de ploeg uit Alphen aan den Rijn dicht bij een eerste punt en misschien zelfs meer. “Het hielp ons dat Chris van Haren was geschorst en dat Gertjan Meerkerk geblesseerd uitviel. We bleven – voor het eerst dit seizoen – tot het einde in de wedstrijd. We konden ze ontregelen met een goed plan. Dan komt het aan op details: we missen twee strafworpen en we krijgen een minuut voor tijd een vrije bal tegen, waar ik het gevoel had dat het er geen was. We misten ook de juiste scherpte”, vindt Van der Weijde.

Hoop op punten
“Het geeft wel een goed gevoel richting de volgende wedstrijden, want bij de drie voorgaande (PKC/SWKGroep, KZ/Thermo4U en GG/IJskoud de Beste) werden we echt geslacht. We konden daar niets tegen in brengen. Tegen LDODK/Rinsma Modeplein speelden we misschien onze beste wedstrijd, omdat LDODK een betere tegenstander is dan DVO. Al met al is het tot nu toe een seizoen met ups en downs.”

Van der Weijde is niet bang voor een puntloos seizoen. “Wij kunnen ergens punten pakken. Blauw-Wit is een ploeg die ook onderin staat.” De Amsterdammers wonnen afgelopen weekend overigens met gemak van Groen-Geel.

Weinig verandering
Veel zaken zijn nieuw voor Tempo: een hoger niveau, andere tegenstanders. Bij de Alphenaren veranderde er weinig. “We hebben in de zomer voor onszelf wel extra getraind, maar gedurende het seizoen trainen wij gewoon twee keer in de week. Ik kan aan mijn gezin met twee kinderen niet verkopen dat papa een dag extra gaat trainen. Dat is hetzelfde. De analyses over wedstrijden en de tegenstanders zijn wat langer. Ik merk vooral dat alles eromheen anders is. Er is meer interesse. Wedstrijden worden drukker bezocht, supporters kijken meer naar de streams. En de aandacht van de media, maar mijn leven is niet bepaald anders. Behoudens een spierpijntje op de zondag”, grapt Van der Weijde.

Datum: 12 december 2019 - 16:00 uur