Van Ofwegen (KCC): 'Als we ons ding doen, komt het goed'

Hoofdklasse Korfbal League

Het is een bijzonder seizoen geweest voor KCC/SO natural. In het tweede seizoen in de Cashback World Korfbal League moest de ploeg het onder andere zonder speerpunten Gertjan Meerkerk, Christian Dekkers en Eliza Roest doen. De ploeg wist het goed op te vangen, maar eindigde toch in de gevarenzone. Korfbal.nl sprak met aanvoerster Adriënne van Ofwegen over het seizoen en de play-downs.

Van Ofwegen is niet geheel ontevreden over de ploeg uit Capelle aan den IJssel. “Vooraf hadden we als doelstelling directe handhaving, maar eigenlijk was niet direct degraderen nog belangrijker. Tuurlijk, het liefst word je minstens achtste, maar dat zit er niet altijd in. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn, kijkend naar hoe we het dit seizoen hebben opgepakt. Dat ligt ook zeker aan de trainers. Er zijn ups en downs, maar spelers als Stefan Dekkers, Julian Middelkoop en Steven Verhoeff hebben hun plekken goed ingevuld.”

Dat was gedurende het seizoen op verschillende momenten te zien. In de PKC-hal verloren de Capellenaren met enorme cijfers, maar in eigen huis maakte KCC het de Papendrechters een stuk lastiger. Ook ploegen als Fortuna/Delta Logisitiek, Blauw-Wit en DOS’46 versloegen de uiteindelijke nummer 9 van de Korfbal League maar met veel moeite.

Toch pakte de ploeg uiteindelijk maar vier punten; twee tegen DVO/Accountor en twee tegen hekkensluiter DeetosSnel. Van Ofwegen: “Ik denk dat op het einde van dat soort wedstrijden het net niet kunnen opbrengen om nog net die extra druk te geven. In de laatste twee wedstrijden tegen DOS’46 en Fortuna/Delta Logistiek hebben we dat wel een hele tijd opgebracht. Toen hebben we niet de punten gepakt, maar stonden we er wel weer als team. Dat was fijn, want die wedstrijden daarvoor was niet zoals KCC hoort te spelen.”

Veroordeeld tot de play-downs
Nu KCC op de negende plek is geëindigd, moet de ploeg in een play-down tegen de verliezend Hoofdklassefinalist Tempo zien haar plek in de Korfbal League te behouden. Van Ofwegen toont vertrouwen in haar team: “Ik verwacht dat wij, als we ons niveau halen en de juiste druk geven, uiteindelijk gaan winnen. Als we er echt voor gaan en gaan knokken, dan gaan we het redden. Dat is dus onze taak.”

De eerste wedstrijd van de play-downs is bij Tempo in Alphen aan den Rijn, gevolgd door de return in Capelle aan den IJssel. Mocht er dan nog geen winnaar zijn, dan wordt de beslissingswedstrijd weer in het thuishonk van Tempo gespeeld. De Capelse captain denkt niet dat het thuisvoordeel de Hoofdklassefinalist veel zal helpen. “We spelen thuis eigenlijk altijd beter, maar ik denk eigenlijk niet dat het echt bijzonder veel uitmaakt. We hebben een hoop supporters die meekomen, dus het zal als een thuiswedstrijd aanvoelen.”

Duidelijk plan
Op de tegenstander heeft KCC zich goed voorbereid. “We waren met de hele selectie bij de Hoofdklassefinale”, vertelt van Ofwegen. “We zullen hun heren uit moeten schakelen, en wij als dames zullen onze tegenstanders uit de steun moeten zien te houden. De druk moet erop, want zowel de heren als de dames kunnen ze er gewoon inschieten als ze te veel ruimte krijgen.”

Al met al gaat Van Ofwegen de play-downs optimistisch in. “We gaan ervan uit dat we volgend jaar weer in de Korfbal League spelen. Als we ons ding doen, dan moet het goedkomen.”

Datum: 3 april 2019 - 11:00 uur