Van Zanen: 'Onder de indruk van de snelheid'

Korfbal League1

Tussen de bijna duizend toeschouwers in Delft bevond zich vrijdagavond Anneke van Zanen, sinds dit voorjaar voorzitter van NOC*NSF. Met KNKV-voorzitter Rob Meijer en directeur Kees Rodenburg bekeek ze het enerverende openingsduel van de Cashback World Korfbal League tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep (22-22).

"Ik was onder de indruk van de snelheid van het spel en de vaardigheid van de atleten. Toen in de slotfase de druk er nóg meer op kwam werd de wedstrijd wat rommeliger. Ik vond het ook mooi om te zien hoe mannen en vrouwen in het veld gelijkwaardig aan elkaar zijn."

In de jaren dat Van Zanen zelf op topniveau handbalde bij het Haagse Hellas kwam ze met korfbal in aanraking door de trainingen en wedstrijden van de buren van Die Haghe. Ook was ze in haar vorige rol als penningmeester van NOC*NSF enkele malen aanwezig bij de Korfbal Leaguefinale. "Zo'n competitieduel is ook erg leuk om eens mee te maken. De fans hebben een mooie wedstrijd gezien in een mooie entourage. Volgens mij was er geen mooiere opening van het Korfbal Leagueseizoen denkbaar."

De recap van de eerste speelronde vind je hier. Het mediaoverzicht staat hier.

Datum: 11 november 2019 - 12:05 uur