Vlammend KCC brengt DVO dieper in de zorgen

Vlammend KCC brengt DVO dieper in de zorgen

Korfbal League1

Vooraf ging Richard van Vloten uit van een wedstrijd vol passie, strijd en beleving, maar met misschien iets minder goed korfbal. Die voorspelling kwam gedeeltelijk uit. Er werd inderdaad gestreden voor elke meter, maar met name zijn eigen KCC/SO natural speelde uitstekend: vanuit eigen kracht, met de juiste mensen op de juiste plaats en met hoog rendement.

Ook DVO/Accountor vocht voor eigen publiek voor wat het waard was, maar lijkt op dit moment simpelweg teveel vorm en daadkracht te missen om dit soort wedstrijden naar hun hand te zetten, al was het begin nog veelbelovend. In de eerste aanval ging Eliza Roest naar de grond en kon José Álvarez Andrés afdrukken. Dekkers egaliseerde met het eerste schot van de bezoekers, maar Koen van Roekel schoot DVO direct weer op voorsprong. 

Het kind van de club had vooraf nog een oproep gedaan om de thuisploeg massaal te komen steunen en er hing inderdaad een lekker sfeertje in de hal. Het mocht echter niet baten. KCC opereerde vrijuit, leek weinig last te hebben van druk of door spanning verkrampte schoten. Bij DVO ging het allemaal moeizamer en Van Roekel zelf was daar - tot z'n eigen ergernis en frustratie - geen uitzondering op. Na zijn eerste schot verzilverde hij alleen nog een strafworp en hij zag zijn directe tegenstander Dekkers tot negen goals komen.

Tot aan 3-3 ging het gelijk op en toen kwam DVO acht minuten niet tot scoren. Eénschotsaanvallen volgden elkaar op en Gertjan Meerkerk kon heerlijk herhalen op Eliza Roest. Drie goals van de behendige aanvaller en twee van de loepzuivere Mark Behrens brachten KCC al naar een comfortabele marge. Een time-out van Crum zette DVO weer op de rails, maar KCC bleef uitstekend afronden. Ook de kansen die ontstonden doordat de Bennekomse dames wat meer risico namen bij het ontregelen van het bij vlagen toch wat statische spel van de gasten, werden omgezet tot doelpunt. Bijvoorbeeld tweemaal door Milou Wierenga.

De marge liep zelfs op naar zes en hoewel DVO aanvallend een prima tweede kwart speelde, keek het halverwege toch tegen een ruime achterstand aan: 14-19. Vorige week liet DOS'46 tegen KCC zien dat een dergelijke marge niet fataal hoeft te zijn, maar KCC zou zich dat toch geen tweede keer laten overkomen? Bovendien konden ze verder mét Eliza Roest. Het was dan ook Dekkers die in de eerste aanval voor de 14-20 zorgde. Direct na z'n eerste goal werd Chris van Haren vervolgens gewisseld voor Dennis Brunt.

DVO had in deze fase kunnen toeslaan, want het rendement van de bezoekers daalde even. Ook DVO kwam echter moeizaam met scoren. De kansen er wel, mede doordat Marijn van den Goorbergh onder de korf Meerkerk logischerwijs de baas was (in het voorveld was dit andersom). Maar de goals bleven uit. Typerend was een aanval waarin Andrés drie prima schoten achter elkaar loste die allemaal miraculeus uit de korf knalden. Even later miste de Catalaan nog een strafworp en Van Vloten nam een time-out bij een 15-21 tussenstand (na bijna tien minuten spelen in de tweede helft). De KCC-coach had ook gezien dat z'n ploeg aanvallend wat minder uit de verf kwam en wellicht was hij er toch nog niet helemaal gerust op.

In de tien minuten die volgden, begon KCC wat te vertragen. De schotklok werd uitgespeeld en na elke rebound dirigeerde Van Vloten z'n troepen weer naar de buitenkant. Zo bleef het aantal aanvallen voor DVO beperkt en moest de thuisploeg hard werken om ook maar twee goals dichterbij te kunnen komen. Toen Fleur Hoek 20-24 scoorde, moest het gebeuren, maar toen kwam juist de knock-out. Behrens scoorde z'n vijfde uit negen pogingen en met een stip maakte Dekkers een einde aan de Bennekomse hoop. DVO had hard gevochten om de voorsprong terug te brengen, maar was niets opgeschoten en dat besef kwam hard aan. In het vervolg liep KCC nog ver weg van de moegestreden Bennekommers. Meerkerk en Dekkers werkten nog aan hun totalen en bij 22-32 floot Paul Kuyer af.

Het gat tussen KCC en DVO is nu vier punten dus er moet in de tweede seizoenshelft iets gebeuren in Bennekom. Dat zou dan moeten beginnen tegen DOS'46, die volgende week naar de DVO/Accountor Hal komen. Dan kan DVO revanche nemen voor de valste start in Nijeveen in de eerste speelronde en een eerste aanzet doen naar rechtstreeks lijfsbehoud. Of tenminste verder afstand nemen van Avanti/Flexcom. DOS'46 zal echter met een goed humeur naar de vallei afreizen, want het versloeg LDODK/Rinsma Modeplein. KCC treft Avanti en kan de ploeg uit Pijnacker op acht punten zetten, in welk geval de Capellenaren zich geen zorgen meer hoeven te maken om rechtstreekse degradatie. Dat is zo vroeg in het seizoen een zeer knappe prestatie van de Korfbal League-debutant. 

Wedstrijdverslagen van duels in de Korfbal League worden geschreven door verslaggevers van de clubs. Korfbal. biedt slechts een podium voor deze artikelen.

Datum: 14 januari 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.