Voorneveld (KZ): ‘Frustrerend dat ik nog niet alles kan brengen’

Korfbal League

Rick Voorneveld is terug van weggeweest. De topspeler van KZ/Hiltex speelde afgelopen weekend al mee en maakte bijna de volledige verloren wedstrijd (22-25) tegen TOP/Quoratio vol. Toch moest Voorneveld afhaken met kramp aan beide kuiten en blijft hij nog kwakkelen. De verwachting is wel dat hij de strijd om de vierde plek (één punt achterstand op Blauw-Wit) kan meemaken. “Als het goed is kan ik wel starten tegen DSC en de volledige wedstrijd spelen. Het doordeweekse programma zorgde er nu nog voor dat ik nog niet volledig kon meedoen.”

Voorneveld vindt dat hij nog niet op het niveau zit wat hij kan halen. “Het is voor mij heel frustrerend dat ik zo weinig heb kunnen spelen en daarnaast ook nog niet kan brengen wat ik voorheen kon. In zo’n wedstrijd tegen TOP had ik, als ik op mijn niveau was, het verschil kunnen maken.”

“Ik ben verder wel blij dat ik terug ben en ik voel mij in principe goed. Ik heb dit seizoen Fortuna/Deltalogistiek en LDODK/Rinsma Fashion-uit gespeeld en tegen PKC/SWKGroep tien minuten. Dat ik dit seizoen zo kwakkel met blessures heeft misschien te maken met mijn nieuwe baan. Ik werk veel en ik word natuurlijk een dagje ouder. Die combinatie wordt blijkbaar wat teveel.”

Play-offs geen hard doel
“Als er een moment was om van TOP te winnen dan was dat woensdag, aangezien ze twee goede heren misten. Toch misten we nog teveel reboundkracht en waren Mick Snel en Celeste Split gewoon niet af te stoppen. Zij scoorden er samen zo’n 20 van de 25 goals en werden goed in stelling gebracht. Het verschil tussen TOP en ons was dat bij TOP iedereen aanspeelbaar bleef terwijl wij soms te hard moesten werken voor onze kansen. Doordat zij op individuele klasse al konden scoren én ook nog afspeelmogelijkheden hadden, verloren we uiteindelijk.”

“Wij moeten in het restant van de competitie constanter presteren. We zijn al iets constanter dan aan het begin van het seizoen, maar we wisselen heel goede wedstrijden nog steeds af met slechte. We hebben een jonge ploeg en zijn daardoor ook wat wisselvalliger.”

“Natuurlijk willen wij de play-offs halen, maar ons echte doel is beter worden met de groep. En ik vind dat we dit seizoen een goede ontwikkeling doormaken. Er breken talenten door en het tweede doet het erg goed. Dat is voor de toekomst van de club het allerbelangrijkste.”

Karakterploeg
De komende wedstrijd speelt Voorneveld tegen zijn voormalig teamgenoot en coach van DSC: André Kuipers. “Ik ken André natuurlijk goed van zijn tijd bij KZ waar we veel mooie successen hebben behaald. DSC is dit seizoen een echte karakterploeg en dat hebben wij geweten ook. We stonden in de vorige wedstrijd tegen DSC nog met 12-5 of 12-4 voor, maar zij kwamen vervolgens helemaal terug in de wedstrijd en wij speelden uiteindelijk nog met geluk gelijk. Dat tekent de ploeg: zij blijven maar gaan en houden altijd het geloof erin.”

“Het is voor ons heel belangrijk dat we een goed resultaat neerzetten, helemaal omdat de volgende wedstrijd tegen Blauw-Wit natuurlijk een belangrijke pot is voor de vierde plek. Zoals ik al zei is het geen harde doelstelling, maar we willen als ploeg maar al te graag de play-offs in, ook al is dat tegen een ijzersterk PKC. Vorig jaar was de situatie ongeveer hetzelfde en haalden we de play-offs en kwamen we uiteindelijk nog dichtbij PKC ook. Alles is dus mogelijk.”

“Voor de komende wedstrijd tegen DSC is het nog even de vraag of Stijn van der Vegt kan spelen. Hij belandde tegen TOP op een ongelukkige manier op de voet van de scheidsrechter. Ik weet niet hoe het nu met hem is, maar als ik het geweten had ik natuurlijk niet verteld of hij kan spelen”, sluit hij lachend af.

Datum: 17 februari 2017 - 11:00 uur