Wat gebeurde er in de Korfbal League play-downs #2

Wat gebeurde er in de Korfbal League play-downs #2

Hoofdklasse Korfbal League

Nadat KCC/SO natural woensdag de eerste play-down bij Tempo won, konden de Capellenaren het zaterdag beslissen. Zij hadden nog maar één overwinning nodig voor handhaving in de Korfbal League. Tempo streed voor zijn laatste kans en wilden hun 'avontuur' nog even voortzetten. Dat laatste lukte: Tempo won met 17-20 en mag op herhaling.

Jack Potter, die de vorige play-down besliste, zette het duel in gang. Hij schoot de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong. Maar Tempo, toonde zoals wel vaker, karakter. Zij kwamen gelijk en pakten ook een voorsprong. Door een laag schotpercentage aan beide kanten, leek het een moeizame wedstrijd te worden. Maar de ploegen konden voor rust de korf weer goed vinden, waardoor er met 9-10 gerust werd in het voordeel van Tempo. In de tweede helft had Tempo constant een kleine voorsprong, maar kon het duel niet écht in het slot gegooid worden. Maar toen Jelle Steenbeek in de laatste minuut de 17-19 binnenschoot, leek het duel wel beslist te zijn. Evelien Arnold maakte er later zelfs nog 17-20 van, waardoor de tweede play-off naar Tempo ging. 

De stand in wedstrijden is daardoor: 1-1. Er komt tussen beide ploegen dus een derde duel. Die zal woensdag afgewerkt worden in Alphen aan den Rijn. Voor Tempo-trainer Frits Wip zal het een extra bijzondere wedstrijd zijn. Wint hij met zijn huidige werkgever Tempo, dan degradeert zijn nieuwe werkgever KCC. Gebeurt het andersom, zal zijn huidige werkgever Tempo in de Hoofdklasse blijven. Hoe dan ook een rare situatie. 

Beide ploegen zullen daar verder niet mee bezig zijn. De ploegen lagen twee wedstrijden enorm dichtbij elkaar. Nu het op een beslissend duel aankomt, zal de spanning te snijden zijn. Het lijkt een gelijkwaardige, spannende en mooie wedstrijd te gaan worden.

Datum: 8 april 2019 - 13:00 uur
Door: Redactie Korfbal.