Skip to the main content

Leon Braunstahl: tips en challenges

TeamNL Korfbal

Hoe blijf je in deze periode zonder korfbalwedstrijden en -trainingen toch zoveel mogelijk korfbalfit? Op die vraag geeft Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal, antwoord in onderstaande video.

‘Zorg dat je kleine stukjes intervaltraining doet’, zo luidt één van zijn tips. Naast advies voor alle korfballers komt Braunstahl, onder het motto #fitmetteamnl, ook met challenges voor de spelers en speelsters van TeamNL Korfbal. Om de drie dagen neemt een international het Instagram-account van TeamNL Korfbal over en gaat hij of zij de challenge van Braunstahl aan. “Dat zijn leuke oefeningen, die iedereen binnen – en in navolging van de RIVM-richtlijnen – kan doen”, aldus Braunstahl.

Donderdag is het de beurt aan Jet Hendriks en Mick Snel om de uitdaging van hun coach aan te gaan, nadat eerder Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst, Harjan Visscher en Brett Zuijdwegt al aan de bak mochten.

‘Volg richtlijnen RIVM’

Braunstahl sluit zijn video af met een belangrijke boodschap: “Volg de richtlijnen van het RIVM. Zorg goed voor elkaar en dan blijven we met z’n allen fit. Doe je best.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'

DVO/Accountor-speelster Daniëlle Boadi werd onlangs voor de eerstkomende periode toegevoegd aan TeamNL Korfbal, dat ook in deze coronatijden volledig mag trainen. Om op topniveau te kunnen blijven trainen en volwaardige onderlinge wedstrijden te kunnen spelen, wilde bondscoach Jan Niebeek met een grotere groep trainen en Boadi was één van de uitverkorenen.

Lees meer
Scholtmeijer/Tromp naar PKC, Braunstahl naar TOP
TeamNL Korfbal
Scholtmeijer/Tromp naar PKC, Braunstahl naar TOP

Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp vormen volgend seizoen – na het EK in Belgie – het nieuwe trainersduo van PKC/SWKGroep. Leon Braunstahl wordt dan de nieuwe hoofdcoach van TOP/SolarCompleet. Dat werd donderdagavond bekend in Papendrecht en Sassenheim.

Lees meer
VIDEO: Nieuwe TeamNL Korfbal-wedstrijdshirts
TeamNL Korfbal
VIDEO: Nieuwe TeamNL Korfbal-wedstrijdshirts

TeamNL Korfbal heeft nieuwe wedstrijdshirts, thuis- en uitshirts. Internationals Barbara Brouwer, Celeste Split, Daan Preuninger en Nick Pikaar presenteerden de nieuwe shirts in een video.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6