Skip to the main content

Leon Braunstahl: tips en challenges

TeamNL Korfbal

Hoe blijf je in deze periode zonder korfbalwedstrijden en -trainingen toch zoveel mogelijk korfbalfit? Op die vraag geeft Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal, antwoord in onderstaande video.

‘Zorg dat je kleine stukjes intervaltraining doet’, zo luidt één van zijn tips. Naast advies voor alle korfballers komt Braunstahl, onder het motto #fitmetteamnl, ook met challenges voor de spelers en speelsters van TeamNL Korfbal. Om de drie dagen neemt een international het Instagram-account van TeamNL Korfbal over en gaat hij of zij de challenge van Braunstahl aan. “Dat zijn leuke oefeningen, die iedereen binnen – en in navolging van de RIVM-richtlijnen – kan doen”, aldus Braunstahl.

Donderdag is het de beurt aan Jet Hendriks en Mick Snel om de uitdaging van hun coach aan te gaan, nadat eerder Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst, Harjan Visscher en Brett Zuijdwegt al aan de bak mochten.

‘Volg richtlijnen RIVM’

Braunstahl sluit zijn video af met een belangrijke boodschap: “Volg de richtlijnen van het RIVM. Zorg goed voor elkaar en dan blijven we met z’n allen fit. Doe je best.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Studio Oranje #1: 'Op Papendal'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #1: 'Op Papendal'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 1: ‘Op Papendal’.

Lees meer
Zaterdag opnieuw livestream TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zaterdag opnieuw livestream TeamNL Korfbal

Na een veelbekeken livestream van afgelopen zaterdag zal ook de komende zaterdagen de onderlinge wedstrijd van TeamNL Korfbal live te zien zijn. Aankomende zaterdag om 11.30 uur strijdt het team van Esther Cordus op Papendal tegen het team van Mick Snel, dat de eerste ‘live-wedstrijd’ in winst wist om te zetten.

Lees meer
Bondscoach Scholtmeijer stopt na EK
TeamNL Korfbal
Bondscoach Scholtmeijer stopt na EK

Wim Scholtmeijer neemt na het IKF European Korfball Championship – van 2 tot en met 7 november in België – afscheid als bondscoach van TeamNL Korfbal. Ook assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp stoppen na het EK bij de nationale ploeg.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6