Skip to the main content

Leon Braunstahl: tips en challenges

TeamNL Korfbal

Hoe blijf je in deze periode zonder korfbalwedstrijden en -trainingen toch zoveel mogelijk korfbalfit? Op die vraag geeft Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal, antwoord in onderstaande video.

‘Zorg dat je kleine stukjes intervaltraining doet’, zo luidt één van zijn tips. Naast advies voor alle korfballers komt Braunstahl, onder het motto #fitmetteamnl, ook met challenges voor de spelers en speelsters van TeamNL Korfbal. Om de drie dagen neemt een international het Instagram-account van TeamNL Korfbal over en gaat hij of zij de challenge van Braunstahl aan. “Dat zijn leuke oefeningen, die iedereen binnen – en in navolging van de RIVM-richtlijnen – kan doen”, aldus Braunstahl.

Donderdag is het de beurt aan Jet Hendriks en Mick Snel om de uitdaging van hun coach aan te gaan, nadat eerder Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst, Harjan Visscher en Brett Zuijdwegt al aan de bak mochten.

‘Volg richtlijnen RIVM’

Braunstahl sluit zijn video af met een belangrijke boodschap: “Volg de richtlijnen van het RIVM. Zorg goed voor elkaar en dan blijven we met z’n allen fit. Doe je best.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Gertjan Meerkerk ziet een sterk seizoen in de Cashback World Korfbal League beloond met een plek in de selectie van TeamNL Korfbal. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte woensdag bekend dat de topschutter van DVO/Accountor aan het nationale keurkorps wordt toegevoegd. In december kwam hij op de Korfbal Challenge al als 'gastspeler' uit voor TeamNL Korfbal.
Lees meer
Jet Hendriks in 'Wat verdien je?'
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Jet Hendriks in 'Wat verdien je?'
Jet Hendriks is woensdagavond 29 september te zien in het BNNVARA-programma 'Wat verdien je?'. In deze informatieve quiz onthullen wekelijks drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit 'laatste taboe van Nederland'.
Lees meer
TeamNL Korfbal na drie keer ‘vol huis’ klaar voor EK
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal na drie keer ‘vol huis’ klaar voor EK
Een volgepakte sporthal De Steense in Wolvega. Dat was dinsdagavond het decor van de uitzwaaiwedstrijd van TeamNL Korfbal, dat zich opmaakt voor het EK in Antwerpen. De vele toeschouwers zagen SCO/Motip Dupli, aangevuld met oud-SCO’ers nu actief bij LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46, dapper verweer bieden (13-27).
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend