Skip to the main content

Leon Simons genomineerd als ‘World Games Greatest Athlete of All Time’

Topkorfbal

De IWGA (International World Games Association) heeft een verkiezing uitgeschreven voor ‘The World Games Greatest Athlete of All Time’. Leon Simons, recordinternational van het Nederlands korfbalteam, is één van de 24 genomineerden. Stemmen kan vanaf 8 januari.

De kandidaten, van alle edities uit de 40-jarige geschiedenis van de World Games, zijn afkomstig uit verschillende sporten. Je kunt één keer per vierentwintig uur stemmen op je favoriet (twee stemmen) en tegelijkertijd dien je te stemmen op een kandidaat uit een andere sport (één stem). Stemmen kan tot 1 februari. Naast Simons is de Nederlandse jiujitsuka Rob Haans genomineerd.

Leon Simons
Leon Simons won vier keer goud op de World Games (1997, 2001, 2005 en 2009). Daarmee is hij de speler met het meeste korfbalgoud in de historie van de World Games. Daarnaast is hij recordinternational met 94 interlands. Met Oranje werd hij drie keer wereldkampioen en vier keer Europees kampioen. Met zijn club PKC pakte hij vijf keer de landstitel. Stemmen op Simons doe je hier.

—————

Leon Simons werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach van Nederland U19 ook werkzaam als korfbaladviseur. Vanuit deze rol adviseert en ondersteunt hij verenigingen bij technisch beleid, trainersbegeleiding, korfbal op school, korfbal voor ouderen en technische opleidingen. Alles over de functies van Simons en zijn ervaringen met verenigingen lees je in het KNKV Magazine.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Junioren Hoofdklasse #1: DOS'46 A1 begint sterk, ook ruime overwinning voor Fortuna A1
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse #1: DOS'46 A1 begint sterk, ook ruime overwinning voor Fortuna A1

Hoewel er na één speelronde in de A-junioren Hoofdklassen nog nauwelijks iets zinnigs te zeggen is over de onderlinge verhoudingen, sprongen twee uitslagen in het oog.

Lees meer
Junioren Round-Up #7: KCC A1 verliest, TOP A1 neemt koppositie over
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Round-Up #7: KCC A1 verliest, TOP A1 neemt koppositie over

In de Hoofdklasse A deed de top-3 wat het moest doen: winnen. Daardoor is het gat tussen de nummer drie en de nummer vijf inmiddels vijf punten. In de AHKB verloor koploper KCC A1 in Sassenheim van TOP A1 en daarmee namen de Sassemers de koppositie over.

Lees meer
Goal van de Week #7
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #7

Het einde van de reguliere competitie nadert snel, met nog maar drie speelronden te gaan. Hoe dichter naar het einde, hoe spannender de wedstrijden. Of dat effect heeft op de schoonheid van de doelpunten? Oordeel zelf maar.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Records: Op weg naar ronde getallen
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar