Skip to the main content

Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Team Esther Cordus versus Team Mick Snel. Dat is zaterdag om 11.30 uur de onderlinge wedstrijd van de TeamNL Korfbal-selectie op Papendal. Korfbalfans kunnen het duel volgen op het YouTube-kanaal van Korfbal.nl.

Bondscoach Jan Niebeek: “Omdat we als TeamNL Korfbal een fulltime topsportprogramma draaien in een gecontroleerde omgeving, zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we volop mogen blijven trainen en onderlinge wedstrijden mogen spelen. Om dit in stand te kunnen houden en hopelijk zo snel mogelijk met heel korfballend Nederland weer te kunnen spelen, houden we ons aan de strenge voorzorgsmaatregelen van onder andere Papendal. Normaal gesproken was de Korfbal League nu volop bezig en om de korfbalfans in deze tijden toch topkorfbal te kunnen laten zien, hebben we besloten onze trainingswedstrijd van zaterdag live uit te zenden. Zo geven we de korfbalfans een mooi kijkje in de Arnhemhal, waar we iedere woensdag en zaterdag trainen.”

Oranje shirts versus zwarte shirts

Vrijdag maken Cordus en Snel op de social mediakanalen van TeamNL Korfbal bekend wie er zaterdag in welk team spelen. Het team van Cordus (coach: Niebeek) treedt aan in het nieuwe oranje Erima-shirt, de manschappen van Snel (coach: Boode) in het nieuwe zwarte uitshirt. Om voor volwaardige onderlinge wedstrijden voldoende wisselmogelijkheden te hebben en de belasting goed te kunnen verdelen, heeft Niebeek voor deze coronaperiode drie speelsters aan zijn selectie  toegevoegd: Danielle Boadi (DVO/Accountor), Anouk Haars en Anna Kriek (beide KZ/Thermo4U). Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) is na een blessure op de weg terug en traint daarom voorlopig met Talent TeamNL Korfbal mee. De wedstrijd staat onder leiding van Stan de Groot en Peter van der Terp.

Niebeek, die met assistent-coach Ruben Boode voor het eerst te zien al zijn in zijn nieuwe rol: “We ervaren elke week hoe de vonken er vanaf vliegen en de groep erg hongerig is. Wat mij betreft geven we vaker dergelijke inkijkjes en dragen we als TeamNL Korfbal ook in deze tijden ons steentje bij om, met name de jeugd, enthousiast te maken en houden voor korfbal.”

Met dank aan livestreamcrews

Zoals ook tijdens de Korfbal Leaguefinale en Korfbal Challenge het geval, is kan het KNKV voor de livestream rekenen op de kennis en kunde van de livestreamcrews van de Korfbal Leagueverenigingen. De techniek op Papendal is zaterdag in handen van de crew van Dalto/Klaverblad Verzekeringen, terwijl de crew van TOP/LITTA het mogelijk maakt dat diens commentatoren Melissa Toetenel en Imre Kaptein de beelden van woorden kunnen voorzien.

Gerelateerde artikelen

Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af

Met ingang van 1 september vormen bondscoach Wim Scholtmeijer en assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp niet langer de technische staf van TeamNL Korfbal. Vanwege het niet doorgaan van het EK in november in België, gecombineerd met het feit dat de drie coaches in het nieuwe seizoen een club gaan coachen is afgesproken dat zij eerder dan vooraf gepland hun TeamNL Korfbal-taken neerleggen.

Lees meer
VIDEO: Jessica Lokhorst versus Esther Cordus
TeamNL Korfbal
VIDEO: Jessica Lokhorst versus Esther Cordus

Tijdens het tweede onderlinge duel van TeamNL Korfbal volgde de camera Esther Cordus en Jessica Lokhorst. Beide dames moeten het hebben van hun loopvermogen en kansen rond de korf. Rennen, rennen, rennen!

Lees meer
VIDEO: Griemink en Van Roekel over TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
VIDEO: Griemink en Van Roekel over TeamNL Korfbal

Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) werden eind vorige week door bondscoach Jan Niebeek tijdelijk toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6