Skip to the main content

Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure

Internationaal TeamNL Korfbal

Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out moeten het EK (25-30 oktober) aan zich voorbij laten gaan. Zij zijn geblesseerd en niet op tijd fit om in België in actie te komen.

Lokhorst kampt met een blessure aan haar enkel. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek heeft zich als doel gesteld om in het nieuwe jaar weer helemaal wedstrijdfit te zijn. Schuiling (TOP/LITTA) heeft last van een achillespeesblessure en mikt erop in de Korfbal League weer volledig mee te kunnen doen. Out liep begin september op Papendal een elleboogblessure op (uit de kom) en ook de speler van KZ/Thermo4U gaat voor een rentree in de Korfbal League.

“Dit is erg zuur voor Jessica, Julia en Alwin. Op deze manier langs de kant moeten staan is voor elke topsporter moeilijk. Samen met hun clubs begeleiden we ze in hun revalidatie en ook op deze plek wens ik ze een spoedig herstel toe”, aldus bondscoach Jan Niebeek, die begin oktober bekendmaakt met welke zeven vrouwen en zeven mannen hij aantreedt in België.

Wedstrijden in het land
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie voorbereidingswedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven, bij Valto in De Lier en bij SCO/MOTIP DUPLI in Wolvega. Vervolgens werkt de EK-selectie een korte stage af in Tsjechië, waarna het EK begint.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

 

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk