Skip to the main content

Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure

Internationaal TeamNL Korfbal

Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out moeten het EK (25-30 oktober) aan zich voorbij laten gaan. Zij zijn geblesseerd en niet op tijd fit om in België in actie te komen.

Lokhorst kampt met een blessure aan haar enkel. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek heeft zich als doel gesteld om in het nieuwe jaar weer helemaal wedstrijdfit te zijn. Schuiling (TOP/LITTA) heeft last van een achillespeesblessure en mikt erop in de Korfbal League weer volledig mee te kunnen doen. Out liep begin september op Papendal een elleboogblessure op (uit de kom) en ook de speler van KZ/Thermo4U gaat voor een rentree in de Korfbal League.

“Dit is erg zuur voor Jessica, Julia en Alwin. Op deze manier langs de kant moeten staan is voor elke topsporter moeilijk. Samen met hun clubs begeleiden we ze in hun revalidatie en ook op deze plek wens ik ze een spoedig herstel toe”, aldus bondscoach Jan Niebeek, die begin oktober bekendmaakt met welke zeven vrouwen en zeven mannen hij aantreedt in België.

Wedstrijden in het land
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie voorbereidingswedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven, bij Valto in De Lier en bij SCO/MOTIP DUPLI in Wolvega. Vervolgens werkt de EK-selectie een korte stage af in Tsjechië, waarna het EK begint.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

 

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal start TiKT en speelt tegen België
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal start TiKT en speelt tegen België

Voor TeamNL Korfbal gaat dinsdag de This is Korfball Tour van start. Korbis (Waddinxveen) is de eerste vereniging waar de selectie van bondscoach Jan Niebeek een tweedaags programma – met onder andere clinics – verzorgt. Zaterdag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Antwerpen een interland tegen België, dit in het kader van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond.

Lees meer
Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel
Internationaal TeamNL Korfbal
Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel

Sanne van der Werff (PKC/Vertom) is door bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode uitgenodigd om aan te sluiten bij TeamNL Korfbal. Julia Schuiling (TOP/LITTA) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) ontvangen een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om aan het programma op Papendal deel te nemen en aansluiting te vinden.

Lees meer
Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af

Met ingang van 1 september vormen bondscoach Wim Scholtmeijer en assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp niet langer de technische staf van TeamNL Korfbal. Vanwege het niet doorgaan van het EK in november in België, gecombineerd met het feit dat de drie coaches in het nieuwe seizoen een club gaan coachen is afgesproken dat zij eerder dan vooraf gepland hun TeamNL Korfbal-taken neerleggen.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen
Internationaal Korfbal League Podcast
Eén tegen één: Gerald van Dijk