Skip to the main content

Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure

Internationaal TeamNL Korfbal

Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out moeten het EK (25-30 oktober) aan zich voorbij laten gaan. Zij zijn geblesseerd en niet op tijd fit om in België in actie te komen.

Lokhorst kampt met een blessure aan haar enkel. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek heeft zich als doel gesteld om in het nieuwe jaar weer helemaal wedstrijdfit te zijn. Schuiling (TOP/LITTA) heeft last van een achillespeesblessure en mikt erop in de Korfbal League weer volledig mee te kunnen doen. Out liep begin september op Papendal een elleboogblessure op (uit de kom) en ook de speler van KZ/Thermo4U gaat voor een rentree in de Korfbal League.

“Dit is erg zuur voor Jessica, Julia en Alwin. Op deze manier langs de kant moeten staan is voor elke topsporter moeilijk. Samen met hun clubs begeleiden we ze in hun revalidatie en ook op deze plek wens ik ze een spoedig herstel toe”, aldus bondscoach Jan Niebeek, die begin oktober bekendmaakt met welke zeven vrouwen en zeven mannen hij aantreedt in België.

Wedstrijden in het land
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie voorbereidingswedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven, bij Valto in De Lier en bij SCO/MOTIP DUPLI in Wolvega. Vervolgens werkt de EK-selectie een korte stage af in Tsjechië, waarna het EK begint.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

 

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal