Skip to the main content

Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure

Internationaal TeamNL Korfbal

Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out moeten het EK (25-30 oktober) aan zich voorbij laten gaan. Zij zijn geblesseerd en niet op tijd fit om in België in actie te komen.

Lokhorst kampt met een blessure aan haar enkel. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek heeft zich als doel gesteld om in het nieuwe jaar weer helemaal wedstrijdfit te zijn. Schuiling (TOP/LITTA) heeft last van een achillespeesblessure en mikt erop in de Korfbal League weer volledig mee te kunnen doen. Out liep begin september op Papendal een elleboogblessure op (uit de kom) en ook de speler van KZ/Thermo4U gaat voor een rentree in de Korfbal League.

“Dit is erg zuur voor Jessica, Julia en Alwin. Op deze manier langs de kant moeten staan is voor elke topsporter moeilijk. Samen met hun clubs begeleiden we ze in hun revalidatie en ook op deze plek wens ik ze een spoedig herstel toe”, aldus bondscoach Jan Niebeek, die begin oktober bekendmaakt met welke zeven vrouwen en zeven mannen hij aantreedt in België.

Wedstrijden in het land
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie voorbereidingswedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven, bij Valto in De Lier en bij SCO/MOTIP DUPLI in Wolvega. Vervolgens werkt de EK-selectie een korte stage af in Tsjechië, waarna het EK begint.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

 

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League