Skip to the main content

Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Gertjan Meerkerk ziet een sterk seizoen in de Cashback World Korfbal League beloond met een plek in de selectie van TeamNL Korfbal. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte woensdag bekend dat de topschutter van DVO/Accountor aan het nationale keurkorps wordt toegevoegd. In december kwam hij op de Korfbal Challenge al als ‘gastspeler’ uit voor TeamNL Korfbal.

“Gertjan was dit seizoen de beste speler van de Korfbal League. Je moet tegenwoordig heel bijzonder zijn om op het allerhoogste niveau te kunnen overleven als kleine, pure spits. Als je week in week uit de meest dominante man op het veld bent, wedstrijden voor je team wint en mensen om je heen beter maakt, dan ben je dus ook heel bijzonder.”

Net als alle verenigingen en teams bevindt Scholtmeijer zich met TeamNL Korfbal in een bijzondere situatie. Traditiegetrouw maakt de bondscoach in de week na de Korfbal Leaguefinale zijn nieuwe selectie bekend. Die finale is nu niet op 4 april gespeeld, maar de keuze is gemaakt en dus is ook aan de datum van bekendmaking niets veranderd.

Een andere bijzonderheid: de selectie van TeamNL Korfbal bestaat door het toevoegen van Meerkerk – topschutter van de Korfbal League en oud-speler van Vriendenschaar, GKV/Enomics en KCC – uit negen vrouwen en tien mannen. Scholtmeijer: “In deze onzekere situatie willen we niemand af laten vallen. De situatie is alleen zo dat Brett Zuijdwegt vanwege haar langdurige blessure vanuit het rechtenpakket van NOC*NSF in de ziektewet zit. Daardoor is er vanuit NOC*NSF een A-status vrijgekomen en die hebben we dus gegeven aan de beste speler van dit moment, ongeacht of dat een vrouw of man is.”

Programma

Ook voor de spelers en staf van TeamNL Korfbal is het de vraag wanneer ze weer aan de slag mogen. “Duidelijk is dat wanneer de teams weer gaan starten, de prioriteit ligt bij de verenigingen. In overleg vullen we ons programma in”, zo legt Scholtmeijer uit. Dat programma zal een andere invulling krijgen dan normaal, aangezien de IKF het IKF European Korfball Championship (november, België) heeft gecanceld.

Scholtmeijer: “Dat het EK niet doorgaat geeft duidelijkheid en het is ook een reality check, dat we zelfs dan misschien nog met deze bijzondere omstandigheden te maken hebben. Vanuit maatschappelijk en organisatorisch oogpunt snap ik het schrappen, maar als coach vind ik het uiteraard erg jammer voor m’n team. De Lotto Arena is de mooiste plek waar we in de afgelopen jaren met TeamNL Korfbal gespeeld hebben en daar keken we erg naar uit.”

Laatste eindtoernooi Scholtmeijer

Het EK zou ook het laatste eindtoernooi zijn van Scholtmeijer (sinds 1 januari 2014 bondscoach) en assistent-bondscoaches Jennifer Tromp en Leon Braunstahl. Scholtmeijer maakt met Tromp de overstap naar PKC/SWKGroep – Leon Braunstahl wordt coach van TOP/SolarCompleet – en wordt opgevolgd door Jan Niebeek. “Ook persoonlijk is het jammer dat het laatste eindtoernooi niet doorgaat. Ik spreek meerdere coaches, die hun periode bij een team of land niet kunnen afmaken, en we zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Het voelt onbevredigend, maar het is nu de eenmaal de realiteit en daar hebben we met z’n allen mee te dealen”, zo besluit Scholtmeijer.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal

Team Esther Cordus versus Team Mick Snel. Dat is zaterdag om 11.30 uur de onderlinge wedstrijd van de TeamNL Korfbal-selectie op Papendal. Korfbalfans kunnen het duel volgen op het YouTube-kanaal van Korfbal.nl.

Lees meer
VIDEO: Daan Preuninger versus Olav van Wijngaarden
TeamNL Korfbal
VIDEO: Daan Preuninger versus Olav van Wijngaarden

Het tweede onderlinge treffen eindigde in een gelijkspel, maar hoe brachten Daan Preuninger en Olav van Wijngaarden het er van af? Geniet van acht minuten lang kracht en snelheid die de mannen in duel met elkaar leverden.

Lees meer
Studio Oranje #3: 'Vrijspelen'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #3: 'Vrijspelen'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 3: ‘Vrijspelen’.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel