Skip to the main content

Meerkerk toegevoegd aan TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Gertjan Meerkerk ziet een sterk seizoen in de Cashback World Korfbal League beloond met een plek in de selectie van TeamNL Korfbal. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte woensdag bekend dat de topschutter van DVO/Accountor aan het nationale keurkorps wordt toegevoegd. In december kwam hij op de Korfbal Challenge al als ‘gastspeler’ uit voor TeamNL Korfbal.

“Gertjan was dit seizoen de beste speler van de Korfbal League. Je moet tegenwoordig heel bijzonder zijn om op het allerhoogste niveau te kunnen overleven als kleine, pure spits. Als je week in week uit de meest dominante man op het veld bent, wedstrijden voor je team wint en mensen om je heen beter maakt, dan ben je dus ook heel bijzonder.”

Net als alle verenigingen en teams bevindt Scholtmeijer zich met TeamNL Korfbal in een bijzondere situatie. Traditiegetrouw maakt de bondscoach in de week na de Korfbal Leaguefinale zijn nieuwe selectie bekend. Die finale is nu niet op 4 april gespeeld, maar de keuze is gemaakt en dus is ook aan de datum van bekendmaking niets veranderd.

Een andere bijzonderheid: de selectie van TeamNL Korfbal bestaat door het toevoegen van Meerkerk – topschutter van de Korfbal League en oud-speler van Vriendenschaar, GKV/Enomics en KCC – uit negen vrouwen en tien mannen. Scholtmeijer: “In deze onzekere situatie willen we niemand af laten vallen. De situatie is alleen zo dat Brett Zuijdwegt vanwege haar langdurige blessure vanuit het rechtenpakket van NOC*NSF in de ziektewet zit. Daardoor is er vanuit NOC*NSF een A-status vrijgekomen en die hebben we dus gegeven aan de beste speler van dit moment, ongeacht of dat een vrouw of man is.”

Programma

Ook voor de spelers en staf van TeamNL Korfbal is het de vraag wanneer ze weer aan de slag mogen. “Duidelijk is dat wanneer de teams weer gaan starten, de prioriteit ligt bij de verenigingen. In overleg vullen we ons programma in”, zo legt Scholtmeijer uit. Dat programma zal een andere invulling krijgen dan normaal, aangezien de IKF het IKF European Korfball Championship (november, België) heeft gecanceld.

Scholtmeijer: “Dat het EK niet doorgaat geeft duidelijkheid en het is ook een reality check, dat we zelfs dan misschien nog met deze bijzondere omstandigheden te maken hebben. Vanuit maatschappelijk en organisatorisch oogpunt snap ik het schrappen, maar als coach vind ik het uiteraard erg jammer voor m’n team. De Lotto Arena is de mooiste plek waar we in de afgelopen jaren met TeamNL Korfbal gespeeld hebben en daar keken we erg naar uit.”

Laatste eindtoernooi Scholtmeijer

Het EK zou ook het laatste eindtoernooi zijn van Scholtmeijer (sinds 1 januari 2014 bondscoach) en assistent-bondscoaches Jennifer Tromp en Leon Braunstahl. Scholtmeijer maakt met Tromp de overstap naar PKC/SWKGroep – Leon Braunstahl wordt coach van TOP/SolarCompleet – en wordt opgevolgd door Jan Niebeek. “Ook persoonlijk is het jammer dat het laatste eindtoernooi niet doorgaat. Ik spreek meerdere coaches, die hun periode bij een team of land niet kunnen afmaken, en we zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Het voelt onbevredigend, maar het is nu de eenmaal de realiteit en daar hebben we met z’n allen mee te dealen”, zo besluit Scholtmeijer.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk