Skip to the main content

Mick Snel neemt afscheid van TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Mick Snel heeft zijn teamgenoten van TeamNL Korfbal woensdag meegedeeld dat hij afzwaait bij de nationale ploeg. Na elf jaar TeamNL Korfbal kiest Snel, sinds 2016 aanvoerder van het team, voor zijn maatschappelijke carrière buiten de topsport.

Snel werd in 2011 voor het eerst opgeroepen voor Oranje, waarmee hij dat jaar het WK in China speelde. In elf jaar TeamNL Korfbal kwam Snel tot 52 interlands en speelde – en won – hij vier EK’s, drie WK’s en tweemaal de World Games.

Zo is eind oktober de derde groepswedstrijd op het EK – tegen Hongarije – de laatste interland van Snel gebleken. Voor de halve finale tegen Duitsland reisde hij namelijk vanuit Antwerpen naar huis: in de nacht voorafgaand aan de gewonnen EK-finale tegen België werden Snel en zijn vriendin Jet Hendriks (tevens international) de gelukkige ouders van dochtertje Kae.

‘Een tijd om nooit te vergeten’
Snel: “Na een mooie interlandcarrière, met een uniek einde, heb ik besloten om te stoppen als international. Elf jaar heb ik mogen genieten van alle facetten, die TeamNL Korfbal me heeft geboden. Daarnaast heb ik altijd geïnvesteerd in mijzelf, via studie of werk, wetende dat de switch naar een maatschappelijke carrière buiten de topsport gaat komen. Die is nu, ik heb een mooie kans bij mijn andere werkgever en wil deze stap niet langer uitstellen. Ik heb ook zin in dit nieuwe avontuur. Natuurlijk wil ik ook meer tijd kunnen besteden aan Jet en mijn dochter Kae thuis. Alle ballen proberen hoog te houden is niet meer mogelijk, dus laat ik mijn carrière bij TeamNL Korfbal nu gaan.”

“Ik ben erg dankbaar voor alle ervaringen, die ik heb mogen meemaken in het oranje shirt en de kansen die ik heb mogen krijgen van het KNKV en NOC*NSF. Ik heb nog steeds superveel plezier in het leven als international en ik weet dat ik het ga missen. Ik had het nog wel honderd jaar willen doen. Desondanks weet ik ook dat mijn verdere maatschappelijke ontwikkeling belangrijk is en is dit het meest verstandige besluit. Bovenal ben ik trots dat ik elf jaar lang zoveel titels heb mogen winnen en als aanvoerder mijn land heb mogen vertegenwoordigen. Het was een tijd om nooit te vergeten.”

Afscheid tegelijk met Celeste Split
Snel stopt bij TeamNL Korfbal op hetzelfde moment als Celeste Split, die al voor het EK haar afscheid aankondigde.

Net als Split kwam Snel in 2011 bij TeamNL Korfbal, kwam hij tot 52 interlands en negen titels, won hij in clubverband vele prijzen in het shirt van TOP/LITTA en komt hij sinds dit seizoen uit voor Fortuna/Delta Logistiek.

TeamNL Korfbal: World Games 2022
Na het gewonnen EK in België maakt TeamNL Korfbal zich op voor de World Games, juli 2022 in Birmingham (VS). Eind december treedt de selectie van bondscoach Jan Niebeek eerst aan op de Korfbal Challenge in Rotterdam. Dit traditiegetrouw zonder de spelers van de Korfbal Challenge-deelnemers – dit jaar PKC/Vertom en Fortuna/Logistiek – en aangevuld met spelers van andere clubs.

Foto WK-finale 2019: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League