Skip to the main content

‘Mooie mix bij Tour de Camping’

Evenementen

Met de clinic op het strand bij RCN Toppershoedje in Ouddorp is donderdag de derde editie van Tour de Camping afgesloten. Op acht verschillende RCN Vakantieparken in Nederland gaven Dolf Nijbroek (eerste week) en Barry Schep (tweede week) met hun team van vrijwilligers korfbalclinics aan in totaal zo’n 400 kinderen.

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie KNKV: “Dit jaar was de Tour de Camping onderdeel van een heuse korfbalzomer en ook dit onderdeel was enorm geslaagd. In een goede samenwerking met RCN Vakantieparken hebben we weer veel kinderen weten te bereiken, zelfs kinderen die speciaal voor de clinic naar het RCN-park kwamen. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de twee begeleidingsteams, die elk jaar écht iets neerzetten. Nu maken we ons op voor de NK’s Beachkorfbal op 30 augustus, waarmee we deze mooie korfbalzomer op passende wijze gaan afsluiten.”

‘Win-winsituatie’

Martin van Schaik, manager Marketing RCN Vakantieparken: “Dit was een tropische editie van Tour de Camping en het was heel erg leuk om te zien dat ondanks de hitte het toch zo druk was bij de clinics. Daarbij zag je een mooie mix tussen korfballers en niet-korfballers, wat precies de win-winsituatie voor RCN Vakantieparken en de korfbalsport weergeeft: de korfbalfamilies weten de RCN-parken te vinden en door de clinics worden ook niet-korfballers enthousiast voor de sport.”

Van Schaik besluit: “Tour de Camping is nu afgelopen en korfballend Nederland kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen, met daarin natuurlijk ook een nieuwe ronde van de vrijwilligerscampagne, waarin men vrijwilligers van korfbalverenigingen kan belonen met een verblijf op één van de RCN Vakantieparken.”

Foto: Tessa de Jong

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Eerste clinic G-korfbal door ambassadrice Marjolijn Schenk
Evenementen
VIDEO: Eerste clinic G-korfbal door ambassadrice Marjolijn Schenk

Doelpuntenregens, trucjes, high fives en ontzettend veel plezier. Dat was zondagmiddag het beeld bij de clinic voor G-korfballers, mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation.

Lees meer
Korfbal- en waterpret tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Korfbal- en waterpret tijdens eerste week Tour de Camping

De eerste week van Tour de Camping zit er alweer op. Met zijn team van vijf vrijwilligers was Dolf Nijbroek (KNKV) deze week op vier parken van RCN Vakantieparken om korfbalactiviteiten te organiseren. “We hebben – exclusief publiek – ruim 200 kinderen gek gemaakt van het korfbalspelletje.”

Lees meer
Korfbal Challenge tot en met 2021 in Rotterdam
Evenementen Topkorfbal
Korfbal Challenge tot en met 2021 in Rotterdam

De Korfbal Challenge vindt ook de komende vier edities plaats in Rotterdam. Voorafgaand aan het finaleprogramma van de achttiende editie tekenden Rob Meijer (voorzitter KNKV), Hans den Oudendammer (directeur Rotterdam Topsport) en Martin Koers (directeur Topsportcentrum Rotterdam) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die het KNKV, Rotterdam Topsport en Topsportcentrum Rotterdam tot en met 2021 aan elkaar verbindt.

Lees meer

Topartikelen

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse, #2: Geen grote verrassingen in de tweede ronde
Ereklasse Topkorfbal
Terugblik Ereklasse #2