Skip to the main content

Mooie strijd op RTC-toernooien, Nederland U17 bekendgemaakt

Internationaal U21, U19, U17

Nadat eind 2021 de Korfbal Challenge niet kon doorgaan speelden de RTC’s woensdag hun onderlinge toernooien. Welke teams wonnen er, wie werden verkozen tot Korfbalshop.nl Player of the Day en wie hebben het geschopt tot Nederland U17?

De namen, uitslagen en standen van alle toernooien vind je hier.

U15
Bij KV Wageningen kwam RTC De Vallei als winnaar uit de bus. Bij TOP/LITTA in Sassenheim vochten RTC Den Haag en RTC Dordrecht in de laatste wedstrijd uit wie ongeslagen bleef en de toernooizege pakte, het werd Den Haag.

Vorige week bij LDODK/Rinsma Modeplein in Gorredijk ging RTC De Wouden U15 er met de winst vandoor door alle vier de duels te winnen.

U17, Nederlands team bekend
Bij PKC/Vertom in Papendrecht wist Zuid-West in het slotduel tegen West zoals al het hele toernooi te zegevieren en zo de eindoverwinning veilig te stellen. Van dit team werd Jorien Jordaan door de RTC-coaches uitgeroepen tot Korfbalshop.nl Player of the Day. Voor die prestatie kreeg hij een Korfbalshop.nl-waardebon van honderd euro en het bijbehorende bord.

Na afloop maakte bondscoach Barry Schep de selectie van Nederland U17 bekend. Om te zien met welke tien jongens en tien meiden hij toewerkt naar de Korfball World Cup, begin juli in Eindhoven, kijk je op de pagina ‘Nationale selecties’.

Nederland U17 gaat de komende weken (naast trainen) het land in om oefenduels te spelen en clinics te geven. 7 maart gaat de selectie van Barry Schep en Stijn Hoekstra naar Zutphen (KVZ), 15 mei naar een nog nader te bepalen locatie, 30 mei naar Hoevelaken (Telstar), 20 juni naar ’s-Gravenzande (ONDO, U17 tegen Westlandse selectie) en 25/26 juni heeft U17 een interlandweekend. Vervolgens vindt 2-3 juli de Korfball World Cup plaats.

U19
Bij OVVO in Maarssen legde Zuid-West beslag op de eindzege door alle vier de duels te winnen. Van deze ploeg mocht Mees Oppe naar voren komen als Korfbalshop.nl Player of the Day. Ook hij kreeg de Korfbalshop.nl-waardebon van honderd euro en het bord.

Van Nederland U19, dat 15-17 april het WK U19 in Tsjechië speelt, werd de selectie al eerder bekendgemaakt. Naast het WK in april heeft de selectie van Leon Simons en Erik Luyk ook eind juni een interlandweekend. Nederland U19 wist afgelopen week in een oefenduel te winnen van CKV Nieuwerkerk.

Instagram
De nationale jeugdselecties (U17, U19, U21) volg je via het Instagram-account @jongoranjekorfbal.

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal