Skip to the main content

Na goud op The World Games kiest Jonker voor maatschappelijke carrière

Internationaal TeamNL Korfbal

Met het goud op The World Games op zak heeft Jelmer Jonker besloten om nu voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen: “Ik kreeg een mooie kans om mijn maatschappelijke carrière verdere invulling te geven.”

In 2019 werd Jonker door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer toegevoegd aan de Nederlandse selectie, nadat hij eerder in aanloop naar het EK van 2018 buiten de boot was gevallen. Door bondscoach Jan Niebeek werd Jonker opgenomen in de toernooiselectie voor het uitgestelde EK dat in oktober 2021 in Antwerpen werd gespeeld.

Gouden medailles
Op zijn eerste internationale eindtoernooi maakte Jonker zijn EK-debuut in de poulewedstrijd tegen Portugal. Het succesvol verlopen toernooi werd bekroond met minuten in de finale tegen België en een gouden plak.

In mei van dit jaar werd bekend dat Jonker ook behoorde tot de toernooiselectie voor The World Games in Birmingham, Amerika. De ruime overwinning in de finale tegen opnieuw België leverde een tweede internationale gouden medaille op voor de speler van PKC/Vertom.

Afscheid
Woensdag maakte Jonker aan de groep bekend dat hij een punt zet achter zijn carrière als international. “Het was een geweldige tijd bij TeamNL Korfbal en The World Games was een mooie afsluiter”, aldus Jonker. “Ik merkte dat er steeds meer de behoefte was om verder te gaan met mijn maatschappelijke carrière en kwam er een mooie kans voorbij om als docent Sport en Bewegen bij het Albeda College te Rotterdam aan de slag te gaan, in combinatie met de master Leren en Innoveren. Ik kijk er naar uit om mij verder te ontwikkelen in het werkveld van onderwijs en sport en daar verder invulling aan te gaan geven.”

Jan Niebeek: “Jelmer heeft met name op het roerige EK van 2021 in België ook echt iets betekend voor het resultaat van de ploeg. Daarnaast is hij een fantastische entertainer tijdens de vele momenten dat wij als TeamNL Korfbal iets terug doen in de maatschappij. Mooi dat hij deze kans krijgt op dit moment in zijn carrière. Binnen TeamNL Korfbal faciliteren wij dat elk teamlid, naast ons topsportprogramma, ook kan werken aan zijn of haar maatschappelijke carrière. Dit is een mooi voorbeeld van het resultaat.”

De maand september zal door Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode worden gebruikt om de selectie verdere invulling te geven.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23-'24, ronde 3
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse '23-'24, ronde 3
Een aantal ploegen speelde afgelopen week een doordeweekse wedstrijd, in verband met het aanstaande WK Korfbal (20 t/m 29 oktober) in Taiwan. Avanti-Fortuna (poule 6) kende dinsdagavond een heel magere eindstand, de return op zaterdag was een stuk doelpuntrijker. De Amsterdamse burenruzie op zondag was spannend, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. Verder kende speelronde drie geen grote bijzonderheden.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Ook de dames zijn afgelopen weekend weer gestart en de eerste speelronde resulteerde direct in een aantal mooie, spannende wedstrijden! In de Topklasse A won De Korfrakkers met een jong team overtuigend van ODC. De andere twee wedstrijden waren spannender, maar ook Oranje Wit en VIOS/Spes mochten twee punten bijschrijven. In de Topklasse B versloeg Melderslo Swift/HBSV met ruime cijfers. Landskampioen Rosolo wist ook te winnen, net als DDW.
Lees meer
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League