Skip to the main content

Na goud op The World Games kiest Jonker voor maatschappelijke carrière

Internationaal TeamNL Korfbal

Met het goud op The World Games op zak heeft Jelmer Jonker besloten om nu voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen: “Ik kreeg een mooie kans om mijn maatschappelijke carrière verdere invulling te geven.”

In 2019 werd Jonker door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer toegevoegd aan de Nederlandse selectie, nadat hij eerder in aanloop naar het EK van 2018 buiten de boot was gevallen. Door bondscoach Jan Niebeek werd Jonker opgenomen in de toernooiselectie voor het uitgestelde EK dat in oktober 2021 in Antwerpen werd gespeeld.

Gouden medailles
Op zijn eerste internationale eindtoernooi maakte Jonker zijn EK-debuut in de poulewedstrijd tegen Portugal. Het succesvol verlopen toernooi werd bekroond met minuten in de finale tegen België en een gouden plak.

In mei van dit jaar werd bekend dat Jonker ook behoorde tot de toernooiselectie voor The World Games in Birmingham, Amerika. De ruime overwinning in de finale tegen opnieuw België leverde een tweede internationale gouden medaille op voor de speler van PKC/Vertom.

Afscheid
Woensdag maakte Jonker aan de groep bekend dat hij een punt zet achter zijn carrière als international. “Het was een geweldige tijd bij TeamNL Korfbal en The World Games was een mooie afsluiter”, aldus Jonker. “Ik merkte dat er steeds meer de behoefte was om verder te gaan met mijn maatschappelijke carrière en kwam er een mooie kans voorbij om als docent Sport en Bewegen bij het Albeda College te Rotterdam aan de slag te gaan, in combinatie met de master Leren en Innoveren. Ik kijk er naar uit om mij verder te ontwikkelen in het werkveld van onderwijs en sport en daar verder invulling aan te gaan geven.”

Jan Niebeek: “Jelmer heeft met name op het roerige EK van 2021 in België ook echt iets betekend voor het resultaat van de ploeg. Daarnaast is hij een fantastische entertainer tijdens de vele momenten dat wij als TeamNL Korfbal iets terug doen in de maatschappij. Mooi dat hij deze kans krijgt op dit moment in zijn carrière. Binnen TeamNL Korfbal faciliteren wij dat elk teamlid, naast ons topsportprogramma, ook kan werken aan zijn of haar maatschappelijke carrière. Dit is een mooi voorbeeld van het resultaat.”

De maand september zal door Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode worden gebruikt om de selectie verdere invulling te geven.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League