Skip to the main content

Na imposante carrière als international valt het doek voor Kunst

Internationaal TeamNL Korfbal

Afgelopen woensdag is bekend geworden dat bondscoach Jan Niebeek heeft besloten dat Richard Kunst niet langer deel uitmaakt van TeamNL Korfbal. Daarmee komt na bijna tien jaar een einde aan de imposante internationale carrière van Kunst.

In 2012 werd Richard Kunst als 17-jarige toegevoegd aan het Nederlands team, dat toen onder leiding stond van Jan Sjouke van den Bos. Zijn eerste grote eindtoernooi was The World Games van 2013 in Cali, Colombia, waar hij met Oranje het goud won. Er volgden gouden medailles op het WK in België (2015) en het EK in Portugal (2014) en Nederland (2016). In januari 2018 nam Richard Kunst afscheid als international om zich meer te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

In 2019 stelde de speler van PKC zich opnieuw beschikbaar voor de nationale selectie, waarin hij door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer in september van datzelfde jaar werd opgenomen. In totaal speelde Kunst 31 interlands in het shirt van Oranje. Zijn palmares is indrukwekkend te noemen; hij won twee keer The World Games, één keer het wereldkampioenschap en hij werd drie keer Europees kampioen. De laatste editie van The World Games, in juli van dit jaar, ging om een prachtige reden aan Kunst voorbij: hij werd vader van een dochter.

Over de beslissing van Niebeek om verder te gaan zonder hem, zegt Kunst: “Dit komt voor mij als een verrassing en ik vind het een zeer opmerkelijke keuze. Na jarenlang te hebben meegedraaid in het topkorfbal had ik meer respect verwacht. Door deze beslissing komt er wel meer tijd vrij voor mijn gezin en maatschappelijke carrière.”

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal: “Op dit moment denken wij dat de plek van Richard beter ingevuld kan worden door een andere topspeler. We zijn dankbaar voor de prestaties die Richard met TeamNL Korfbal heeft geleverd. We wensen hem veel succes verder bij PKC/Vertom en bij zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast wensen wij hem ook veel geluk en gezondheid met zijn jonge gezin.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Spannende wedstrijden, een aantal debutanten en één gestaakt duel wegens noodweer: de eerste speeldag na de meivakantie in de Dameskorfbal Topklasse was een enerverende. Spes/VIOS en Be Quick deden goede zaken door te winnen van respectievelijk Melderslo en Swift. Laagvlieger Altior verraste bij Astrantia/ONA. De Korfrakkers tegen Rosolo kon door hevig onweer niet worden uitgespeeld.
Lees meer
Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League