Skip to the main content

Na imposante carrière als international valt het doek voor Kunst

Internationaal TeamNL Korfbal

Afgelopen woensdag is bekend geworden dat bondscoach Jan Niebeek heeft besloten dat Richard Kunst niet langer deel uitmaakt van TeamNL Korfbal. Daarmee komt na bijna tien jaar een einde aan de imposante internationale carrière van Kunst.

In 2012 werd Richard Kunst als 17-jarige toegevoegd aan het Nederlands team, dat toen onder leiding stond van Jan Sjouke van den Bos. Zijn eerste grote eindtoernooi was The World Games van 2013 in Cali, Colombia, waar hij met Oranje het goud won. Er volgden gouden medailles op het WK in België (2015) en het EK in Portugal (2014) en Nederland (2016). In januari 2018 nam Richard Kunst afscheid als international om zich meer te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

In 2019 stelde de speler van PKC zich opnieuw beschikbaar voor de nationale selectie, waarin hij door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer in september van datzelfde jaar werd opgenomen. In totaal speelde Kunst 31 interlands in het shirt van Oranje. Zijn palmares is indrukwekkend te noemen; hij won twee keer The World Games, één keer het wereldkampioenschap en hij werd drie keer Europees kampioen. De laatste editie van The World Games, in juli van dit jaar, ging om een prachtige reden aan Kunst voorbij: hij werd vader van een dochter.

Over de beslissing van Niebeek om verder te gaan zonder hem, zegt Kunst: “Dit komt voor mij als een verrassing en ik vind het een zeer opmerkelijke keuze. Na jarenlang te hebben meegedraaid in het topkorfbal had ik meer respect verwacht. Door deze beslissing komt er wel meer tijd vrij voor mijn gezin en maatschappelijke carrière.”

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal: “Op dit moment denken wij dat de plek van Richard beter ingevuld kan worden door een andere topspeler. We zijn dankbaar voor de prestaties die Richard met TeamNL Korfbal heeft geleverd. We wensen hem veel succes verder bij PKC/Vertom en bij zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast wensen wij hem ook veel geluk en gezondheid met zijn jonge gezin.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. De eerste fans, die zich hadden ingeschreven voor de pre-registratie, hebben om 12 uur toegang gekregen tot de ticketshop. Inmiddels zijn de eerste kaarten voor de finale van de Kenonz Korfbal League, het korfbalfeest van het jaar, dan ook al verkocht.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League