Skip to the main content

Na imposante carrière als international valt het doek voor Kunst

Internationaal TeamNL Korfbal

Afgelopen woensdag is bekend geworden dat bondscoach Jan Niebeek heeft besloten dat Richard Kunst niet langer deel uitmaakt van TeamNL Korfbal. Daarmee komt na bijna tien jaar een einde aan de imposante internationale carrière van Kunst.

In 2012 werd Richard Kunst als 17-jarige toegevoegd aan het Nederlands team, dat toen onder leiding stond van Jan Sjouke van den Bos. Zijn eerste grote eindtoernooi was The World Games van 2013 in Cali, Colombia, waar hij met Oranje het goud won. Er volgden gouden medailles op het WK in België (2015) en het EK in Portugal (2014) en Nederland (2016). In januari 2018 nam Richard Kunst afscheid als international om zich meer te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

In 2019 stelde de speler van PKC zich opnieuw beschikbaar voor de nationale selectie, waarin hij door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer in september van datzelfde jaar werd opgenomen. In totaal speelde Kunst 31 interlands in het shirt van Oranje. Zijn palmares is indrukwekkend te noemen; hij won twee keer The World Games, één keer het wereldkampioenschap en hij werd drie keer Europees kampioen. De laatste editie van The World Games, in juli van dit jaar, ging om een prachtige reden aan Kunst voorbij: hij werd vader van een dochter.

Over de beslissing van Niebeek om verder te gaan zonder hem, zegt Kunst: “Dit komt voor mij als een verrassing en ik vind het een zeer opmerkelijke keuze. Na jarenlang te hebben meegedraaid in het topkorfbal had ik meer respect verwacht. Door deze beslissing komt er wel meer tijd vrij voor mijn gezin en maatschappelijke carrière.”

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal: “Op dit moment denken wij dat de plek van Richard beter ingevuld kan worden door een andere topspeler. We zijn dankbaar voor de prestaties die Richard met TeamNL Korfbal heeft geleverd. We wensen hem veel succes verder bij PKC/Vertom en bij zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast wensen wij hem ook veel geluk en gezondheid met zijn jonge gezin.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Competitie Korfbalfinale
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Op zaterdag 13 april 2024 is de ontknoping van de Kenonz Korfbal League. Naast de wedstrijden vindt er ook een coach workshop plaats in Ahoy. Leer jezelf kennen als coach en ontmoet mede coaches!
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. De belangen waren voor beide ploegen groot, maar PKC trok aan het langste eind.
Lees meer
In de media #13
Korfbal League Korfbal League 2
In de media #13
Veel aandacht voor het korfbal in de (digitale) media na afgelopen weekend. Met natuurlijk het nieuws dat Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC/Vertom en de terugkeer van Max Malestein bij DOS '46/VDK Groep na de zomer. Maar ook aandacht voor de gespeelde wedstrijden, onder andere het duel tussen KZ en Blauw-Wit dat lang spannend bleef.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League