Skip to the main content

Naam nieuw te vormen tussenklasse: Korfbal League 2.

Hoofdklasse Korfbal League Topkorfbal

Jongstleden januari kondigde het KNKV richting komend zaalseizoen de introductie aan van een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklassen. Inmiddels is ook de naam van die klassen bekend geworden: Korfbal League 2.

‘De Korfbal League en toekomstige Korfbal League 2. vormen de twee hoogste klassen van onze competitie. Omdat deze twee klassen het topkorfbal vormen, en deze nieuwe klasse de competitve balance moet verbeteren, brengt het KNKV qua naamgeving deze klassen onder één sterk merk samen’, zo valt te lezen op de website van het KNKV.

Korfbal League 2. komend seizoen

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA

De strijd tussen GG/IJskoud de Beste en HKC om het laatste plekje in de Korfbal League – verliezer naar Korfbal League 2. – volg je via Korfbal.nl. De samenvatting van het eerste duel (22-17 winst HKC) kijk je hier.

Foto homepage: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal