Skip to the main content

Naam nieuw te vormen tussenklasse: Korfbal League 2.

Hoofdklasse Korfbal League Topkorfbal

Jongstleden januari kondigde het KNKV richting komend zaalseizoen de introductie aan van een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklassen. Inmiddels is ook de naam van die klassen bekend geworden: Korfbal League 2.

‘De Korfbal League en toekomstige Korfbal League 2. vormen de twee hoogste klassen van onze competitie. Omdat deze twee klassen het topkorfbal vormen, en deze nieuwe klasse de competitve balance moet verbeteren, brengt het KNKV qua naamgeving deze klassen onder één sterk merk samen’, zo valt te lezen op de website van het KNKV.

Korfbal League 2. komend seizoen

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA

De strijd tussen GG/IJskoud de Beste en HKC om het laatste plekje in de Korfbal League – verliezer naar Korfbal League 2. – volg je via Korfbal.nl. De samenvatting van het eerste duel (22-17 winst HKC) kijk je hier.

Foto homepage: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League