Skip to the main content

Nederland U19 prolongeert WK-titel

Internationaal U21, U19, U17

In het Tsjechische Kutná Hora is Nederland U19 er in geslaagd om de WK-titel te prolongeren. De spelers en speelsters van bondscoaches Leon Simons en Erik Luyk versloegen in de finale België met 25-13.

Eerder in het toernooi was Oranje op vrijdag te sterk voor Catalonië U19 en Hongarije U19, waarmee Nederland als eerste in de poule eindigde. Op zaterdag de kwartfinale tegen gastland Tsjechië U19 gewonnen we en in de halve finale werd Duitsland U19 verslagen, waarna op zondag de finale tegen onze zuiderburen wachtte. Na een ruststand van 12-7 bouwde Oranje de voorsprong in het derde en vierde kwart verder uit, resulterend in de 25-13 zege.

Simons: “Na een goede start hadden we even een mindere fase, waarin de Belgen terug konden komen tot vier doelpunten. Daarna konden we het verschil weer uitbouwen en zeker na rust hebben we dit goed gedaan. De wisselspelers hebben ook een belangrijke rol gespeeld: Fenna Cavelaars verzilvert een strafworp, Jesper Vinken scoort twee uit twee en Roel Visser krijgt twee strafworpen mee die hij scoort. Ik ben trots op de spelers en op de staf, op hoe we het met elkaar hebben neergezet. Ook in de moeilijke tijd van corona en competitie, en met spelers die er niet bij konden zijn vanwege competitieverplichtingen.”

Naast het goud voor Nederland en het zilver voor Belgie, gaat het brons naar Chinees Taipei, dat de strijd om plek drie won van Duitsland U19.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie 

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal