Skip to the main content

Nederland U19 prolongeert WK-titel

Internationaal U21, U19, U17

In het Tsjechische Kutná Hora is Nederland U19 er in geslaagd om de WK-titel te prolongeren. De spelers en speelsters van bondscoaches Leon Simons en Erik Luyk versloegen in de finale België met 25-13.

Eerder in het toernooi was Oranje op vrijdag te sterk voor Catalonië U19 en Hongarije U19, waarmee Nederland als eerste in de poule eindigde. Op zaterdag de kwartfinale tegen gastland Tsjechië U19 gewonnen we en in de halve finale werd Duitsland U19 verslagen, waarna op zondag de finale tegen onze zuiderburen wachtte. Na een ruststand van 12-7 bouwde Oranje de voorsprong in het derde en vierde kwart verder uit, resulterend in de 25-13 zege.

Simons: “Na een goede start hadden we even een mindere fase, waarin de Belgen terug konden komen tot vier doelpunten. Daarna konden we het verschil weer uitbouwen en zeker na rust hebben we dit goed gedaan. De wisselspelers hebben ook een belangrijke rol gespeeld: Fenna Cavelaars verzilvert een strafworp, Jesper Vinken scoort twee uit twee en Roel Visser krijgt twee strafworpen mee die hij scoort. Ik ben trots op de spelers en op de staf, op hoe we het met elkaar hebben neergezet. Ook in de moeilijke tijd van corona en competitie, en met spelers die er niet bij konden zijn vanwege competitieverplichtingen.”

Naast het goud voor Nederland en het zilver voor Belgie, gaat het brons naar Chinees Taipei, dat de strijd om plek drie won van Duitsland U19.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie 

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League