Skip to the main content

Nederland U19 prolongeert WK-titel

Internationaal U21, U19, U17

In het Tsjechische Kutná Hora is Nederland U19 er in geslaagd om de WK-titel te prolongeren. De spelers en speelsters van bondscoaches Leon Simons en Erik Luyk versloegen in de finale België met 25-13.

Eerder in het toernooi was Oranje op vrijdag te sterk voor Catalonië U19 en Hongarije U19, waarmee Nederland als eerste in de poule eindigde. Op zaterdag de kwartfinale tegen gastland Tsjechië U19 gewonnen we en in de halve finale werd Duitsland U19 verslagen, waarna op zondag de finale tegen onze zuiderburen wachtte. Na een ruststand van 12-7 bouwde Oranje de voorsprong in het derde en vierde kwart verder uit, resulterend in de 25-13 zege.

Simons: “Na een goede start hadden we even een mindere fase, waarin de Belgen terug konden komen tot vier doelpunten. Daarna konden we het verschil weer uitbouwen en zeker na rust hebben we dit goed gedaan. De wisselspelers hebben ook een belangrijke rol gespeeld: Fenna Cavelaars verzilvert een strafworp, Jesper Vinken scoort twee uit twee en Roel Visser krijgt twee strafworpen mee die hij scoort. Ik ben trots op de spelers en op de staf, op hoe we het met elkaar hebben neergezet. Ook in de moeilijke tijd van corona en competitie, en met spelers die er niet bij konden zijn vanwege competitieverplichtingen.”

Naast het goud voor Nederland en het zilver voor Belgie, gaat het brons naar Chinees Taipei, dat de strijd om plek drie won van Duitsland U19.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie 

Gerelateerde artikelen

EK: TeamNL Korfbal opent tegen Engeland
Internationaal TeamNL Korfbal
EK: TeamNL Korfbal opent tegen Engeland
TeamNL Korfbal treedt op de openingsdag van het EK (25 oktober) aan tegen Engeland. In de dagen erop wachten Portugal en Hongarije. Dat blijkt uit het EK-programma, dat de Internationale Korfbal Federatie dinsdag heeft gepubliceerd.
Lees meer
Schimmelaar mag zich laten zien bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Schimmelaar mag zich laten zien bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal, heeft Onno Schimmelaar uitgenodigd om de komende weken op Papendal enkele trainingen af te werken. Schimmelaar, tot voor kort een onbekende in de topkorfbalwereld, baarde enkele dagen geleden opzien door in een verrassend MMA-gevecht de Oostblok-vechter Dimitri Sergei te verslaan.
Lees meer
EK in Antwerpen: terug naar de Lotto Arena
Internationaal TeamNL Korfbal
EK in Antwerpen: terug naar de Lotto Arena
Maandag start voor TeamNL Korfbal het EK in Antwerpen, waarvan de finale zaterdag 30 oktober om 19.00 uur in de Lotto Arena gespeeld wordt. Zes jaar geleden was diezelfde Lotto Arena het decor van één van de mooiste clashes tussen België en Nederland ooit.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend