Skip to the main content

Nederland U19 speelt World Cup in Tsjechië

Internationaal U21, U19, U17

Nederland U19 is gisteren afgereisd naar Tsjechië, waar het dit weekend deelneemt aan de IKF U21 Korfball World Cup 2021. Vrijdag neemt U19 het op tegen Tsjechië B en Tsjechië A, zaterdag tegen Portugal en Hongarije en zondag tegen Duitsland. Alle duels zijn via livestream te volgen.

“Allereerst is het voor deze groep talenten fijn dat we weer een toernooi kunnen spelen. Dat is alweer een tijd geleden”, zo vertelt U19-bondscoach Leon Simons. “We hebben in de afgelopen periode natuurlijk minder kunnen spelen en trainen dan normaal, maar dat geldt ook voor de andere landen. Naast ontwikkelen op zo’n podium is onze doelstelling uiteraard om het toernooi te winnen, waarbij ik dus ook erg benieuwd ben waar iedereen staat.”

Voorbereiding op WK
Nederland U19 speelt april 2022 het WK, ook in Tsjechië. Mede omdat de huidige U19-groep in de afgelopen periode de internationale toernooien gecanceld zag worden (World Cup U17 in 2020 en WK U19 in 2021) heeft het KNKV besloten om een U19-selectie internationale ervaring op te laten doen tijdens deze U21 World Cup.

Deze World Cup is door de IKF na het wegvallen van meerdere toernooien eenmalig aan de internationale kalender toegevoegd en staat los van de wereldranglijst.

Selectie en programma
De selectie van bondscoach Simons vind je op de pagina ‘Nationale selecties’. Het team is te volgen via het Instagram-account @jongoranjekorfbal.

Datum Tijd Tegenstander
24 sep 12.00 Tsjechië U21 B
24 sep 18.00 Tsjechië U21 A
25 sep 10.30 Portugal U21
25 sep 15.00 Hongarije U21
26 sep 13.30 Duitsland U21

Livestreams en toernooi-informatie
Alle duels worden live uitgezonden. De livestreams vind je hier.

Meer over de IKF U21 Korfball World Cup 2021 vind je op de website van de IKF.

Gerelateerde artikelen

Nederland U19 prolongeert WK-titel
Internationaal U21, U19, U17
Nederland U19 prolongeert WK-titel
In het Tsjechische Kutná Hora is Nederland U19 er in geslaagd om de WK-titel te prolongeren. De spelers en speelsters van bondscoaches Leon Simons en Erik Luyk versloegen in de finale België met 25-13.
Lees meer
De mooiste momenten van de EK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
De mooiste momenten van de EK-finale
In de Lotto Arena maakten België en TeamNL Korfbal er een mooi gevecht van. Met name de beginfase was spectaculair en zette de Belgische supportersschare in vuur en vlam. Vijf minuten lang genieten van de EK-finale, de laatste interland van Celeste Split.
Lees meer
VIDEO'S: TeamNL Korfbal gaat in duo's de strijd aan
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO'S: TeamNL Korfbal gaat in duo's de strijd aan
De vaste volgers van TeamNL Korfbal hebben het al voorbij zien komen op de social mediakanalen van @teamnlkorfbal. In aanloop naar het EK (25-30 oktober) nemen de spelers en speelsters van bondscoach Jan Niebeek het in twee verschillende spellen tegen elkaar op.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend