Skip to the main content

Nederland U19 speelt World Cup in Tsjechië

Internationaal U21, U19, U17

Nederland U19 is gisteren afgereisd naar Tsjechië, waar het dit weekend deelneemt aan de IKF U21 Korfball World Cup 2021. Vrijdag neemt U19 het op tegen Tsjechië B en Tsjechië A, zaterdag tegen Portugal en Hongarije en zondag tegen Duitsland. Alle duels zijn via livestream te volgen.

“Allereerst is het voor deze groep talenten fijn dat we weer een toernooi kunnen spelen. Dat is alweer een tijd geleden”, zo vertelt U19-bondscoach Leon Simons. “We hebben in de afgelopen periode natuurlijk minder kunnen spelen en trainen dan normaal, maar dat geldt ook voor de andere landen. Naast ontwikkelen op zo’n podium is onze doelstelling uiteraard om het toernooi te winnen, waarbij ik dus ook erg benieuwd ben waar iedereen staat.”

Voorbereiding op WK
Nederland U19 speelt april 2022 het WK, ook in Tsjechië. Mede omdat de huidige U19-groep in de afgelopen periode de internationale toernooien gecanceld zag worden (World Cup U17 in 2020 en WK U19 in 2021) heeft het KNKV besloten om een U19-selectie internationale ervaring op te laten doen tijdens deze U21 World Cup.

Deze World Cup is door de IKF na het wegvallen van meerdere toernooien eenmalig aan de internationale kalender toegevoegd en staat los van de wereldranglijst.

Selectie en programma
De selectie van bondscoach Simons vind je op de pagina ‘Nationale selecties’. Het team is te volgen via het Instagram-account @jongoranjekorfbal.

Datum Tijd Tegenstander
24 sep 12.00 Tsjechië U21 B
24 sep 18.00 Tsjechië U21 A
25 sep 10.30 Portugal U21
25 sep 15.00 Hongarije U21
26 sep 13.30 Duitsland U21

Livestreams en toernooi-informatie
Alle duels worden live uitgezonden. De livestreams vind je hier.

Meer over de IKF U21 Korfball World Cup 2021 vind je op de website van de IKF.

Gerelateerde artikelen

PKC-hal toneel Europa Cup 2022
Internationaal Topkorfbal
PKC-hal toneel Europa Cup 2022

Onlangs maakte de IKF bekend dat de IKF Europa Cup 2022 in Nederland plaatsvindt. Nu is ook de locatie vastgesteld. Van 10 tot en met 12 februari wordt de finaleronde van de Europa Cup gespeeld in de PKC-hal in Papendrecht.

Lees meer
TeamNL Korfbal boekt zege op Portugal
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal boekt zege op Portugal

Ook op de tweede dag van het EK in België boekte TeamNL Korfbal een overtuigende zege. Portugal werd met ruim verschil verslagen: 31-6

Lees meer
Nederlandse Loterij shirtsponsor TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Nederlandse Loterij shirtsponsor TeamNL Korfbal

Richting en tijdens het komende EK korfbal in België (eind oktober) prijkt Nederlandse Loterij op het shirt van TeamNL Korfbal. Als partner van TeamNL heeft Nederlandse Loterij gekozen voor een plek op het wedstrijdshirt van de regerend Europees, wereld- en World Games-kampioen. Deze zaterdag speelt TeamNL Korfbal in en tegen België de eerste officiële interland met Nederlandse Loterij op de borst.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Media over EK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
EK: Reacties uit Antwerpen