Skip to the main content

Nederland U19 speelt World Cup in Tsjechië

Internationaal U21, U19, U17

Nederland U19 is gisteren afgereisd naar Tsjechië, waar het dit weekend deelneemt aan de IKF U21 Korfball World Cup 2021. Vrijdag neemt U19 het op tegen Tsjechië B en Tsjechië A, zaterdag tegen Portugal en Hongarije en zondag tegen Duitsland. Alle duels zijn via livestream te volgen.

“Allereerst is het voor deze groep talenten fijn dat we weer een toernooi kunnen spelen. Dat is alweer een tijd geleden”, zo vertelt U19-bondscoach Leon Simons. “We hebben in de afgelopen periode natuurlijk minder kunnen spelen en trainen dan normaal, maar dat geldt ook voor de andere landen. Naast ontwikkelen op zo’n podium is onze doelstelling uiteraard om het toernooi te winnen, waarbij ik dus ook erg benieuwd ben waar iedereen staat.”

Voorbereiding op WK
Nederland U19 speelt april 2022 het WK, ook in Tsjechië. Mede omdat de huidige U19-groep in de afgelopen periode de internationale toernooien gecanceld zag worden (World Cup U17 in 2020 en WK U19 in 2021) heeft het KNKV besloten om een U19-selectie internationale ervaring op te laten doen tijdens deze U21 World Cup.

Deze World Cup is door de IKF na het wegvallen van meerdere toernooien eenmalig aan de internationale kalender toegevoegd en staat los van de wereldranglijst.

Selectie en programma
De selectie van bondscoach Simons vind je op de pagina ‘Nationale selecties’. Het team is te volgen via het Instagram-account @jongoranjekorfbal.

Datum Tijd Tegenstander
24 sep 12.00 Tsjechië U21 B
24 sep 18.00 Tsjechië U21 A
25 sep 10.30 Portugal U21
25 sep 15.00 Hongarije U21
26 sep 13.30 Duitsland U21

Livestreams en toernooi-informatie
Alle duels worden live uitgezonden. De livestreams vind je hier.

Meer over de IKF U21 Korfball World Cup 2021 vind je op de website van de IKF.

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal