Skip to the main content

Nederland U19 treft Engeland, Frankrijk en Sri Lanka in groepsfase WK

Internationaal U21, U19, U17

Door middel van loting is afgelopen dinsdag de groepsindeling voor het IKF U19 World Korfball Championship 2023 bepaald. Nederland U19 komt uit in poule B en speelt daarin tegen Engeland, Frankrijk en Sri Lanka.

Het wereldkampioenschap wordt van 7 tot en met 9 april 2023 in Gent, België gespeeld. De selectie van bondscoach Leon Simons en assistent-bondscoach Dennis Doves is op dit moment volop in voorbereiding naar dit eindtoernooi.

In aanloop naar het WK zal de huidige selectie van tien vrouwen en tien mannen terug worden gebracht naar zeven om zeven. De namen van de spelers en speelsters van Nederland U19 vind je hier.

De volledige groepsindeling voor de poulefase van het U19 WKC is als volgt:

Poule A: België, Portugal, Marokko.
Poule B: Nederland, Engeland, Frankrijk, Sri Lanka
Poule C: Chinese Taipei, Tsjechië, Hong Kong China
Poule D: Duitsland, Catalonië, Slowakije

De loting terugkijken kan hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23-'24, ronde 3
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse '23-'24, ronde 3
Een aantal ploegen speelde afgelopen week een doordeweekse wedstrijd, in verband met het aanstaande WK Korfbal (20 t/m 29 oktober) in Taiwan. Avanti-Fortuna (poule 6) kende dinsdagavond een heel magere eindstand, de return op zaterdag was een stuk doelpuntrijker. De Amsterdamse burenruzie op zondag was spannend, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. Verder kende speelronde drie geen grote bijzonderheden.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Ook de dames zijn afgelopen weekend weer gestart en de eerste speelronde resulteerde direct in een aantal mooie, spannende wedstrijden! In de Topklasse A won De Korfrakkers met een jong team overtuigend van ODC. De andere twee wedstrijden waren spannender, maar ook Oranje Wit en VIOS/Spes mochten twee punten bijschrijven. In de Topklasse B versloeg Melderslo Swift/HBSV met ruime cijfers. Landskampioen Rosolo wist ook te winnen, net als DDW.
Lees meer
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League