Skip to the main content

Nederland U19 treft Engeland, Frankrijk en Sri Lanka in groepsfase WK

Internationaal U21, U19, U17

Door middel van loting is afgelopen dinsdag de groepsindeling voor het IKF U19 World Korfball Championship 2023 bepaald. Nederland U19 komt uit in poule B en speelt daarin tegen Engeland, Frankrijk en Sri Lanka.

Het wereldkampioenschap wordt van 7 tot en met 9 april 2023 in Gent, België gespeeld. De selectie van bondscoach Leon Simons en assistent-bondscoach Dennis Doves is op dit moment volop in voorbereiding naar dit eindtoernooi.

In aanloop naar het WK zal de huidige selectie van tien vrouwen en tien mannen terug worden gebracht naar zeven om zeven. De namen van de spelers en speelsters van Nederland U19 vind je hier.

De volledige groepsindeling voor de poulefase van het U19 WKC is als volgt:

Poule A: België, Portugal, Marokko.
Poule B: Nederland, Engeland, Frankrijk, Sri Lanka
Poule C: Chinese Taipei, Tsjechië, Hong Kong China
Poule D: Duitsland, Catalonië, Slowakije

De loting terugkijken kan hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 2
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 2
Nederland U17 werd zondag in Eindhoven wereldkampioen, na een 26-15 overwinning op titelverdediger Chinese Taipei. Voor bondscoach Barry Schep de ultieme afsluiter van zijn carrière als bondscoach, en revanche na de verloren finale van 2023. Nederland U17 – Chinese Taipei (finale) Een ramvolle sporthal de Vijfkamp was het decor van de finale van het WK […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 1
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 1
Eindhoven is dit weekend het decor van de 24e editie van de U17 Korfball World Cup. Op zaterdag wordt de poulefase gespeeld, zondag zijn de halve finales en de finale. De toegang is gratis, maar voor wie niet in Eindhoven aanwezig kan zijn, zijn de wedstrijden ook te volgen via de livestreams van de IKF.
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal