Skip to the main content

Nederlandse Loterij shirtsponsor TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Richting en tijdens het komende EK korfbal in België (eind oktober) prijkt Nederlandse Loterij op het shirt van TeamNL Korfbal. Als partner van TeamNL heeft Nederlandse Loterij gekozen voor een plek op het wedstrijdshirt van de regerend Europees, wereld- en World Games-kampioen. Deze zaterdag speelt TeamNL Korfbal in en tegen België de eerste officiële interland met Nederlandse Loterij op de borst.

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Met als missie om bij te dragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland, draagt Nederlandse Loterij jaarlijks vrijwel haar gehele opbrengst af aan de samenleving, aan de Nederlandse sport en aan achttien goede doelen op het gebied van gezondheid en bewegen.

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “We zijn trots dat we met korfbal deel uitmaken van TeamNL. Nederlandse Loterij is één van de partners, die het mogelijk maken dat TeamNL op het hoogste niveau de mooiste sportprestaties kan leveren. We dragen Nederlandse Loterij dan ook met trots op ons shirt.”

Joost Zuure, Head of Sponsoring en Beneficianten Nederlandse Loterij: “We willen sport en bewegen voor iedereen mogelijk maken via onze afdracht. Ook de korfbalsport dragen we, middels onze jaarlijkse afdracht, een warm hart toe. Zo ging in 2020 ruim een half miljoen euro naar de korfbalsport. Daarnaast zijn we blij dat we als partner van TeamNL de Nederlandse sport verder kunnen steunen en we een bijdrage kunnen leveren aan de verdere successen van dit getalenteerde team. We wensen hen veel succes!”

Zaterdag België – Nederland
Zaterdagmiddag treft TeamNL Korfbal België voor het eerst in een officiële wedstrijd sinds de WK-finale van 2019 in Zuid-Afrika. Het duel in het Boeckenberg Sportcenter in Antwerpen staat in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond. Voor zowel bondscoaches Jan Niebeek en Ruben Boode als enkele spe(e)l(st)ers is het hun debuutwedstrijd.

De wedstrijd start om 15.30 uur en is live te zien op het YouTube-kanaal van de Internationale Korfbal Federatie. In verband met de coronamaatregelen mag er slechts 150 man publiek (op uitnodiging) aanwezig zijn.

EK
Nederland en België zijn in voorbereiding op het uitgestelde EK, dat van 25 tot en met 30 oktober in België gespeeld wordt. Nederland is regerend Europees kampioen, terwijl België – de huidige nummer twee van de wereld – tijdens het vorige EK (2018) verrassend vierde werd en dus buiten de prijzen viel. TeamNL Korfbal is in de poulefase van het EK ingedeeld bij Portugal, Engeland en Hongarije.

In juli 2022 staan de uitgestelde World Games in Birmingham (USA) op het programma.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk