Skip to the main content

VIDEO: ‘Begin oktober maken we de keuzes’

Internationaal TeamNL Korfbal

Eerder dan verwacht volgde Jan Niebeek een jaar geleden Wim Scholtmeijer op als bondscoach. Met TeamNL Korfbal maakt hij zich op voor het EK, dat eind oktober in België wordt gespeeld. Op Papendal blikt hij terug op een bijzonder eerste jaar en vertelt hij uitgebreid over de aankomende weken richting het toernooi in Antwerpen.

“Door de vervroegde start hebben we veel tijd gehad om met de groep samen te zijn en dus  al veel dingen kunnen doen. Dat zie ik wel echt als een voordeel”, aldus Niebeek, die in de video ingaat op de afgelopen interland tegen België en de maatschappelijke inzet van TeamNL Korfbal.

‘Werken toe naar vol gas’
Richting het EK werkt Niebeek zijn staf met de groep momenteel toe naar ‘vol gas’. “Daarbij hebben we ons trainingsprogramma zo ingericht dat de spelers ook volle bak mee kunnen doen bij hun club.”

Met Femke Faber op de plek van de zwangere Jet Hendriks bestaat de selectie van TeamNL Korfbal momenteel uit tien mannen en tien vrouwen. Dinsdag werd al bekend dat de geblesseerde Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out niet op tijd fit zijn en dus niet bij de EK-selectie (zeven om zeven) zullen zitten. “Begin oktober gaan we echt de keuzes maken. We hebben nu voor het eerst in de potentiële basisopstelling getraind en het is fantastisch om te zien welke dynamiek er op de training ontstaat nu het er écht om gaat”, aldus Niebeek, die ook uitlegt waar hij op selecteert.

Ambiance
Tot slot gaat de bondscoach in op de drie wedstrijden die TeamNL Korfbal nog in Nederland speelt – “Ik hoop daar de basis bekend te hebben en te knallen” –, op de trip naar Tsjechië en het feit dat het EK in België met publiek gespeeld gaat worden. “De laatste weken hebben we weer publiek langs de kant gezien. Dat maakt het natuurlijk een stuk leuker. Naar die ambiance in België kijken we echt uit.”

Gerelateerde artikelen

Topkorfbal in 2022
Internationaal Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal U21, U19, U17
Topkorfbal in 2022
Wat brengt het nieuwe jaar ons op het gebied van topkorfbal? Er staan veel mooie evenementen op de planning (en laten we hopen dat ze allemaal doorgang kunnen vinden).
Lees meer
Niebeek haalt Griemink en Van Roekel tijdelijk bij TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Niebeek haalt Griemink en Van Roekel tijdelijk bij TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek heeft Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) voor deze ‘coronaperiode’ toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal.
Lees meer
Scholtmeijer: ‘We hebben nieuwe grenzen opgezocht’
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Scholtmeijer: ‘We hebben nieuwe grenzen opgezocht’
Zeven jaar lang was Wim Scholtmeijer de keuzeheer van TeamNL Korfbal. Met Papendal als uitvalsbasis won Oranje onder zijn leiding de World Games (2017), twee WK’s (2015, 2019) en drie EK’s (2014, 2016, 2018).
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen