Skip to the main content

VIDEO: ‘Begin oktober maken we de keuzes’

Internationaal TeamNL Korfbal

Eerder dan verwacht volgde Jan Niebeek een jaar geleden Wim Scholtmeijer op als bondscoach. Met TeamNL Korfbal maakt hij zich op voor het EK, dat eind oktober in België wordt gespeeld. Op Papendal blikt hij terug op een bijzonder eerste jaar en vertelt hij uitgebreid over de aankomende weken richting het toernooi in Antwerpen.

“Door de vervroegde start hebben we veel tijd gehad om met de groep samen te zijn en dus  al veel dingen kunnen doen. Dat zie ik wel echt als een voordeel”, aldus Niebeek, die in de video ingaat op de afgelopen interland tegen België en de maatschappelijke inzet van TeamNL Korfbal.

‘Werken toe naar vol gas’
Richting het EK werkt Niebeek zijn staf met de groep momenteel toe naar ‘vol gas’. “Daarbij hebben we ons trainingsprogramma zo ingericht dat de spelers ook volle bak mee kunnen doen bij hun club.”

Met Femke Faber op de plek van de zwangere Jet Hendriks bestaat de selectie van TeamNL Korfbal momenteel uit tien mannen en tien vrouwen. Dinsdag werd al bekend dat de geblesseerde Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out niet op tijd fit zijn en dus niet bij de EK-selectie (zeven om zeven) zullen zitten. “Begin oktober gaan we echt de keuzes maken. We hebben nu voor het eerst in de potentiële basisopstelling getraind en het is fantastisch om te zien welke dynamiek er op de training ontstaat nu het er écht om gaat”, aldus Niebeek, die ook uitlegt waar hij op selecteert.

Ambiance
Tot slot gaat de bondscoach in op de drie wedstrijden die TeamNL Korfbal nog in Nederland speelt – “Ik hoop daar de basis bekend te hebben en te knallen” –, op de trip naar Tsjechië en het feit dat het EK in België met publiek gespeeld gaat worden. “De laatste weken hebben we weer publiek langs de kant gezien. Dat maakt het natuurlijk een stuk leuker. Naar die ambiance in België kijken we echt uit.”

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal