Skip to the main content

VIDEO: ‘Begin oktober maken we de keuzes’

Internationaal TeamNL Korfbal

Eerder dan verwacht volgde Jan Niebeek een jaar geleden Wim Scholtmeijer op als bondscoach. Met TeamNL Korfbal maakt hij zich op voor het EK, dat eind oktober in België wordt gespeeld. Op Papendal blikt hij terug op een bijzonder eerste jaar en vertelt hij uitgebreid over de aankomende weken richting het toernooi in Antwerpen.

“Door de vervroegde start hebben we veel tijd gehad om met de groep samen te zijn en dus  al veel dingen kunnen doen. Dat zie ik wel echt als een voordeel”, aldus Niebeek, die in de video ingaat op de afgelopen interland tegen België en de maatschappelijke inzet van TeamNL Korfbal.

‘Werken toe naar vol gas’
Richting het EK werkt Niebeek zijn staf met de groep momenteel toe naar ‘vol gas’. “Daarbij hebben we ons trainingsprogramma zo ingericht dat de spelers ook volle bak mee kunnen doen bij hun club.”

Met Femke Faber op de plek van de zwangere Jet Hendriks bestaat de selectie van TeamNL Korfbal momenteel uit tien mannen en tien vrouwen. Dinsdag werd al bekend dat de geblesseerde Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out niet op tijd fit zijn en dus niet bij de EK-selectie (zeven om zeven) zullen zitten. “Begin oktober gaan we echt de keuzes maken. We hebben nu voor het eerst in de potentiële basisopstelling getraind en het is fantastisch om te zien welke dynamiek er op de training ontstaat nu het er écht om gaat”, aldus Niebeek, die ook uitlegt waar hij op selecteert.

Ambiance
Tot slot gaat de bondscoach in op de drie wedstrijden die TeamNL Korfbal nog in Nederland speelt – “Ik hoop daar de basis bekend te hebben en te knallen” –, op de trip naar Tsjechië en het feit dat het EK in België met publiek gespeeld gaat worden. “De laatste weken hebben we weer publiek langs de kant gezien. Dat maakt het natuurlijk een stuk leuker. Naar die ambiance in België kijken we echt uit.”

Gerelateerde artikelen

Mick Snel draagt regenboogaanvoerdersband
TeamNL Korfbal
Mick Snel draagt regenboogaanvoerdersband

Mick Snel, aanvoerder van TeamNL Korfbal, draagt zaterdag in de interland tegen België een regenboogaanvoerdersband. ‘Wij geven graag het signaal af dat in ons land en in de korfbalsport iedereen mag zijn wie hij, zij of die wil zijn.’

Lees meer
U19-selectie voor Saint-Étienne bekendgemaakt
Internationaal U21, U19, U17
U19-selectie voor Saint-Étienne bekendgemaakt

Bondscoach Leon Simons (Nederland U19) heeft bekendgemaakt met welke speelsters en spelers hij eind september afreist naar de IKF U21 Korfball World Cup in Saint-Étienne (Frankrijk).

Lees meer
Niebeek verrast oud-international Schoonderwoert (102)
TeamNL Korfbal
Niebeek verrast oud-international Schoonderwoert (102)

‘Dit vind ik grandioos zeg.’ Met een grote glimlach pakt Henk Schoonderwoert het cadeau uit dat bondscoach Jan Niebeek hem zojuist overhandigd heeft. Vlak erna gaat de 102-jarige oud-international trots op de foto met het shirt van TeamNL Korfbal, met daarop zijn achternaam en alle handtekeningen van het nationale team.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen
Internationaal Korfbal League Podcast
Eén tegen één: Gerald van Dijk