Skip to the main content

VIDEO: ‘Begin oktober maken we de keuzes’

Internationaal TeamNL Korfbal

Eerder dan verwacht volgde Jan Niebeek een jaar geleden Wim Scholtmeijer op als bondscoach. Met TeamNL Korfbal maakt hij zich op voor het EK, dat eind oktober in België wordt gespeeld. Op Papendal blikt hij terug op een bijzonder eerste jaar en vertelt hij uitgebreid over de aankomende weken richting het toernooi in Antwerpen.

“Door de vervroegde start hebben we veel tijd gehad om met de groep samen te zijn en dus  al veel dingen kunnen doen. Dat zie ik wel echt als een voordeel”, aldus Niebeek, die in de video ingaat op de afgelopen interland tegen België en de maatschappelijke inzet van TeamNL Korfbal.

‘Werken toe naar vol gas’
Richting het EK werkt Niebeek zijn staf met de groep momenteel toe naar ‘vol gas’. “Daarbij hebben we ons trainingsprogramma zo ingericht dat de spelers ook volle bak mee kunnen doen bij hun club.”

Met Femke Faber op de plek van de zwangere Jet Hendriks bestaat de selectie van TeamNL Korfbal momenteel uit tien mannen en tien vrouwen. Dinsdag werd al bekend dat de geblesseerde Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out niet op tijd fit zijn en dus niet bij de EK-selectie (zeven om zeven) zullen zitten. “Begin oktober gaan we echt de keuzes maken. We hebben nu voor het eerst in de potentiële basisopstelling getraind en het is fantastisch om te zien welke dynamiek er op de training ontstaat nu het er écht om gaat”, aldus Niebeek, die ook uitlegt waar hij op selecteert.

Ambiance
Tot slot gaat de bondscoach in op de drie wedstrijden die TeamNL Korfbal nog in Nederland speelt – “Ik hoop daar de basis bekend te hebben en te knallen” –, op de trip naar Tsjechië en het feit dat het EK in België met publiek gespeeld gaat worden. “De laatste weken hebben we weer publiek langs de kant gezien. Dat maakt het natuurlijk een stuk leuker. Naar die ambiance in België kijken we echt uit.”

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League