Skip to the main content

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.

Niebeek en Boode startten na de zomer van 2019 als respectievelijk bondscoach en assistent-bondscoach van het Nederlands korfbalteam waarmee zij onder andere de gouden medaille op de World Games wonnen (2022) en Europees Kampioen werden in Antwerpen (2021).

Jan Niebeek: “Ik heb de afgelopen jaren met veel passie en plezier bij TeamNL Korfbal gecoacht. Een fantastische periode waarop ik met trots terugkijk. Het is een eer om met de beste spelers en speelsters van de wereld te werken, en ik werk op dit moment toe naar ons laatste doel, wereldkampioen worden in Taiwan in oktober van dit jaar. Daarnaast hebben wij, als staf, hard gewerkt om de afstemming en samenwerking met de topclubs op een hoog niveau te krijgen. De samenwerking met het KNKV, de staf en de spelers is bijzonder productief en prettig. Toch besefte ik dat ik graag een volgende stap wil maken in mijn ontwikkeling. Daarover ben ik momenteel met het KNKV in gesprek, maar om de weg vrij te maken voor het zoeken naar een opvolger is het van belang om deze boodschap nu naar buiten te brengen.”

De reacties van Ruben Boode en Henry van Meerten, algemeen directeur KNKV, lees je in dit persbericht.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League