Skip to the main content

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal

Internationaal TeamNL Korfbal

Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.

Niebeek en Boode startten na de zomer van 2019 als respectievelijk bondscoach en assistent-bondscoach van het Nederlands korfbalteam waarmee zij onder andere de gouden medaille op de World Games wonnen (2022) en Europees Kampioen werden in Antwerpen (2021).

Jan Niebeek: “Ik heb de afgelopen jaren met veel passie en plezier bij TeamNL Korfbal gecoacht. Een fantastische periode waarop ik met trots terugkijk. Het is een eer om met de beste spelers en speelsters van de wereld te werken, en ik werk op dit moment toe naar ons laatste doel, wereldkampioen worden in Taiwan in oktober van dit jaar. Daarnaast hebben wij, als staf, hard gewerkt om de afstemming en samenwerking met de topclubs op een hoog niveau te krijgen. De samenwerking met het KNKV, de staf en de spelers is bijzonder productief en prettig. Toch besefte ik dat ik graag een volgende stap wil maken in mijn ontwikkeling. Daarover ben ik momenteel met het KNKV in gesprek, maar om de weg vrij te maken voor het zoeken naar een opvolger is het van belang om deze boodschap nu naar buiten te brengen.”

De reacties van Ruben Boode en Henry van Meerten, algemeen directeur KNKV, lees je in dit persbericht.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS '46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.
Lees meer
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
We tellen af naar de start van de Kenonz Korfbal League '23/'24! Op zaterdag 18 november om 17.30 uur openen promovendus HKC/Creon Kozijnen en regerend landskampioen PKC/Vertom het bal. Let's go!
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Spanning en sensatie in de eerste speelronde van de Dameskorfbal Topklasse. Be Quick en DDW vochten een bloedstollend spannend duel uit, net als De Korfrakkers en VIOS/Spes. DDW en VIOS/Spes trokken aan het langste eind. Verder pakten Rooi en Rosolo hun eerste punten.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League