Skip to the main content

Niebeek maakt EK-selectie bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdagochtend bekendgemaakt met welke zeven vrouwen en mannen hij aantreedt op het EK in Antwerpen (25-30 oktober).

De EK-selectie vind je hieronder. Niebeek: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met deze groep mooie dingen gaan laten zien in België.” Over het moment van bekendmaken: “Bij het bekendmaken van je selectie hoort het er helaas bij dat je mensen gaat teleurstellen.”

2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
7 Celeste Split (Fortuna/Delta Logistiek)
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
24 Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein)
10 Richard Kunst (PKC/Vertom)
11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
15 Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek)
17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom)
20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)

Nadat eerder Julia Schuiling, Jessica Lokhorst en Alwin Out al met een blessure afvielen, werd woensdag duidelijk dat Niebeek richting Antwerpen niet kiest voor Marjolijn Schenk, Koen van Roekel en Terrenc Griemink.

Voor Sanne van der Werff, Brett Zuijdwegt, Femke Faber en Jelmer Jonker is het hun eerste internationale eindtoernooi met TeamNL Korfbal.

Programma en tickets
Het EK-programma van TeamNL Korfbal, dat het in de groepsfase opneemt tegen Engeland, Portugal en Hongarije, vind je hier.

Voor de groepsduels in Boeckenberg Sportcenter (25, 26, 27 oktober) kunnen tickets besteld worden via de toernooiwebsite: ekc2021.com. Voor de ticketverkoop voor de finaledagen (29, 30 oktober) wacht de KBKB nog op de start van de ticketverkoop door de Lotto Arena.

Uitzwaaiduels
Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolgeva tegen een regioteam. Afgelopen dinsdagavond speelde de selectie van Niebeek voor volle tribunes een onderling duel bij Valto. Dit duel bij Valto terugkijken doe je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Studio Oranje #2: 'Tranen'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #2: 'Tranen'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 2: ‘Tranen’.

Lees meer
Talent TeamNL Korfbal is wereldkampioen!
Internationaal U21, U19, U17
Talent TeamNL Korfbal is wereldkampioen!

Talent TeamNL Korfbal heeft zojuist in Boedapest het eerste officiële WK U21 op zijn naam geschreven. Het U21-team van bondscoach Kees Vlietstra versloeg in de finale België U21 met 21-18 De ruststand was 11-8.

Lees meer
TeamNL Korfbal verslaat België in eerste interland sinds WK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal verslaat België in eerste interland sinds WK-finale

In Antwerpen heeft TeamNL Korfbal de eerste interland sinds lange tijd winnend afgesloten. Het duel tegen België, in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond, eindigde in 15-24 voor de ploeg van debuterend bondscoach Jan Niebeek.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren