Skip to the main content

Niebeek maakt EK-selectie bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdagochtend bekendgemaakt met welke zeven vrouwen en mannen hij aantreedt op het EK in Antwerpen (25-30 oktober).

De EK-selectie vind je hieronder. Niebeek: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met deze groep mooie dingen gaan laten zien in België.” Over het moment van bekendmaken: “Bij het bekendmaken van je selectie hoort het er helaas bij dat je mensen gaat teleurstellen.”

2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
7 Celeste Split (Fortuna/Delta Logistiek)
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
24 Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein)
10 Richard Kunst (PKC/Vertom)
11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
15 Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek)
17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom)
20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)

Nadat eerder Julia Schuiling, Jessica Lokhorst en Alwin Out al met een blessure afvielen, werd woensdag duidelijk dat Niebeek richting Antwerpen niet kiest voor Marjolijn Schenk, Koen van Roekel en Terrenc Griemink.

Voor Sanne van der Werff, Brett Zuijdwegt, Femke Faber en Jelmer Jonker is het hun eerste internationale eindtoernooi met TeamNL Korfbal.

Programma en tickets
Het EK-programma van TeamNL Korfbal, dat het in de groepsfase opneemt tegen Engeland, Portugal en Hongarije, vind je hier.

Voor de groepsduels in Boeckenberg Sportcenter (25, 26, 27 oktober) kunnen tickets besteld worden via de toernooiwebsite: ekc2021.com. Voor de ticketverkoop voor de finaledagen (29, 30 oktober) wacht de KBKB nog op de start van de ticketverkoop door de Lotto Arena.

Uitzwaaiduels
Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolgeva tegen een regioteam. Afgelopen dinsdagavond speelde de selectie van Niebeek voor volle tribunes een onderling duel bij Valto. Dit duel bij Valto terugkijken doe je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Leon Braunstahl: tips en challenges
TeamNL Korfbal
Leon Braunstahl: tips en challenges
Hoe blijf je in deze periode zonder korfbalwedstrijden en -trainingen toch zoveel mogelijk korfbalfit? Op die vraag geeft Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal, antwoord in onderstaande video.
Lees meer
Nieuw: podcastserie Eén tegen één
Internationaal Korfbal League Topkorfbal
Nieuw: podcastserie Eén tegen één
Korfbal.nl komt deze zomer met ‘Eén tegen één’, een reeks podcasts waarin (top-)korfballers vertellen over hun leven binnen en buiten de lijnen. Wat drijft ze en hoe zitten ze in elkaar?
Lees meer
U19-selectie voor Saint-Étienne bekendgemaakt
Internationaal U21, U19, U17
U19-selectie voor Saint-Étienne bekendgemaakt
Bondscoach Leon Simons (Nederland U19) heeft bekendgemaakt met welke speelsters en spelers hij eind september afreist naar de IKF U21 Korfball World Cup in Saint-Étienne (Frankrijk).
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen