Skip to the main content

Niebeek maakt EK-selectie bekend

Internationaal TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdagochtend bekendgemaakt met welke zeven vrouwen en mannen hij aantreedt op het EK in Antwerpen (25-30 oktober).

De EK-selectie vind je hieronder. Niebeek: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met deze groep mooie dingen gaan laten zien in België.” Over het moment van bekendmaken: “Bij het bekendmaken van je selectie hoort het er helaas bij dat je mensen gaat teleurstellen.”

2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
7 Celeste Split (Fortuna/Delta Logistiek)
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
24 Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein)
10 Richard Kunst (PKC/Vertom)
11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
15 Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek)
17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom)
20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)

Nadat eerder Julia Schuiling, Jessica Lokhorst en Alwin Out al met een blessure afvielen, werd woensdag duidelijk dat Niebeek richting Antwerpen niet kiest voor Marjolijn Schenk, Koen van Roekel en Terrenc Griemink.

Voor Sanne van der Werff, Brett Zuijdwegt, Femke Faber en Jelmer Jonker is het hun eerste internationale eindtoernooi met TeamNL Korfbal.

Programma en tickets
Het EK-programma van TeamNL Korfbal, dat het in de groepsfase opneemt tegen Engeland, Portugal en Hongarije, vind je hier.

Voor de groepsduels in Boeckenberg Sportcenter (25, 26, 27 oktober) kunnen tickets besteld worden via de toernooiwebsite: ekc2021.com. Voor de ticketverkoop voor de finaledagen (29, 30 oktober) wacht de KBKB nog op de start van de ticketverkoop door de Lotto Arena.

Uitzwaaiduels
Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolgeva tegen een regioteam. Afgelopen dinsdagavond speelde de selectie van Niebeek voor volle tribunes een onderling duel bij Valto. Dit duel bij Valto terugkijken doe je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld,  staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Bestel snel je tickets zodat je zeker bent van een plek.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League