‘Mooie titel, maar ik had liever Ziggo Dome gewonnen’

‘Mooie titel, maar ik had liever Ziggo Dome gewonnen’

Korfbal Leagueverkiezingen

Marc Broere werd zaterdag uitgeroepen tot Beste Speler van de Korfbal League in het afgelopen seizoen. Het was voor de 37-jarige topschutter van Blauw-Wit zijn eerste uitverkiezing. “Een mooie titel.”

Bondscoach Wim Scholtmeijer haalde tijdens de uitreiking aan dat de verkiezing van Broere misschien wel op meer dan alleen het afgelopen seizoen, waarin de Amsterdammer voor het eerste de finale bereikte, gestoeld was. Broere zelf kon zich daar wel in vinden. “Ik denk dat de gunfactor zeker heeft meegespeeld. Misschien maakt die waardering van al je tegenstanders de prijs nog wel mooier.”

Hij troefde tijdens de Korfbal Leagueverkiezingen Mick Snel en Richard Kunst af. “Twee geweldige jonge gasten en heel grote korfballers. Mooi dat ik tussen hen in stond”, was Broere bescheiden. Hij rekende dan ook nergens op toen hij naar Golden Tulip Hotel Heerlickheijd in Ermelo afreisde. “Zeker Mick werd gedurende het seizoen steeds betere en in de play-offs en Ziggo Dome was hij helemaal geweldig.” En dan met een glimlach: “Al heb ik ook best een goed jaar gehad.”

Het was voor Broere de vierde keer dat hij genomineerd was en dit keer mocht hij de prijs dan eindelijk in ontvangst nemen. “Ik heb bij de vorige keren één keer het gevoel gehad dat ik hem zou kunnen winnen, maar toen ging Barry Schep, nu mijn trainer, er mee vandoor. Nu heb ik hem dan wel. En hoewel ik er best trots op ben; ik had liever die andere titel gepakt dit jaar. Ik ben echt nog een flinke tijd goed ziek geweest van die nederlaag, al was TOP/Quoratio beter dan wij. Maar het had gekund, daar ben ik nog altijd van overtuigd.”

Datum: 7 mei 2017 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl