‘We moeten De Korfrakkers één keer verslaan’

Dameskorfbal Zaalfinale Dameskorfbal

Will van de Kruijs werd vorig seizoen gekozen tot Beste coach van de Topklasse in het dameskorfbal. Met Rosolo haalde hij de kruisfinales, waarin de latere kampioen De Korfrakkers te sterk bleek. Momenteel staat Rosolo tweede op de ranglijst en gaan de Reuselse dames op voor de Dameskorfbal Zaalfinale, die 6 april in Indoor Sportcentrum Eindhoven gespeeld wordt. Zondag 10 maart neemt Rosolo het op tegen nummer drie Be Quick, de club waarvan Van de Kruijs volgend seizoen trainer/coach is.

“Ik ben nu bezig aan m’n derde jaar bij Rosolo. We maken een mooi traject door en doen mee om een finaleplaats. Met Be Quick verwacht ik een zelfde ontwikkeling door te kunnen maken”, zo verklaart Van de Kruijs zijn toekomstige overstap. “Gezien de huidige stand op de ranglijst – Rosolo heeft zes punten meer -  lijkt het misschien niet direct een stap omhoog, maar ik zie zeker kans om ook met Be Quick voor de hoogste plekken te gaan.”

Net als bij Rosolo gaat hij bij Be Quick naast het vlaggenschip ook het tweede team en de junioren trainen. “Die speelsters kun je nog het meeste leren en zo kunnen ze ook alvast wennen aan de speelstijl. Vorig seizoen heb ik vijf junioren vervroegd over laten gaan en die verjonging werpt nu z’n vruchten af.”

Strategie
Van de Kruijs omschrijft zichzelf als een coach die zijn strategie bepaalt aan de hand van de speelsters die hij heeft. Bij VVO had ik veel lange mensen en dus verdedigden we relatief vaak achter, bij Rosolo zijn we in staat om meer verschillende verdedigingstactieken te hanteren. Sowieso zijn we in het dameskorfbal erg aangewezen op het samenspel en daar train je dus ook veel op.”

Dat hij vorig seizoen werd gekozen tot Beste coach vindt Van de Kruijs een mooie eer, maar hij merkt gelijk op veel te danken te hebben aan zijn staf, bestaande uit Diederik Klaassen, Joyce van Asperdt en Martine Michiels. “We werken goed samen en het is ook dankzij hen dat het allemaal goed verloopt.”

Over de streep
De komende ontmoeting tegen Be Quick is voor Van de Kruijs niet extra bijzonder. “Voor Be Quick is dit een belangrijk duel in de strijd om de kruisfinales, terwijl wij gewoon alle wedstrijden willen willen. We moeten onszelf telkens verbeteren en als gevolg daarvan kunnen we de eventueel finale halen en wellicht zelfs kampioen worden. Daar staat tegenover dat we onlangs tegen Spes niet goed  waren en zomaar tegen een nederlaag hadden kunnen aanlopen. Een verschil met mijn eerste jaar bij Rosolo is dat we dit soort duels nu wel over de streep trekken.”

De achterstand op nummer één De Korfrakkers bedraagt met nog twee reguliere duels te gaan één punt. Van de Kruijs acht het niet noodzakelijk om uiteindelijk eerste te worden. “Mochten we het wel worden, dan hoef ik ook geen bloemen. Het gaat erom dat we in de finale komen en dan is het zaak om voor de eerste keer dit seizoen van Korfrakkers te winnen.”

Dagdroomt Van de Kruijs al stiekem van 6 april? “De Korfrakkers is sowieso de favoriet voor de titel, maar op een goede dag kunnen we ze zeker verslaan. We moeten het nu alleen niet over de finale hebben, maar over de eerstkomende wedstrijd. Daarna komen de play-offs ter sprake en pas als we die winnen de finale. Dat hou ik'de ploeg constant voor en zo is het ook gewoon.”

Tickets voor de Damesfinale Zaalkorfbal koop je hier.

Datum: 28 februari 2019 - 11:29 uur