Afstuderen in Beachkorfbal: 'Project waarmee we willen winnen'

Afstuderen in Beachkorfbal: 'Project waarmee we willen winnen'

Beachkorfbal

Afgelopen zaterdag vond in de nieuwe sportcampus Zuiderpark een Beachkorfbaltoernooi plaats. De organisatie van dit toernooi lag bij een projectteam van de Haagse Sportstudies. De noemer? Teamplayers. Willem Klok, afstuderend aan de HALO (Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding), is één van de vijf studenten die hier nauw bij betrokken is.

Het teamplayersproject is een initiatief van de Haagse Sportstudies en bestaat in dit geval uit een projectgroep van vijf (ex-)korfballers die afstuderen in de richting HALO, HBO Sportmanagement of MBO Sport en Bewegen. De vijf studenten worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven door middel van een project voor het 'echie', dat tevens als afstudeerproject geldt. In dit geval is Barry Schep, projectmanager Beachkorfbal bij het Korfbalverbond, opdrachtgever. "Vorig jaar was er ook een teamplayersgroep bezig met het project Beachkorfbal. Zij organiseerden een toernooi met vijf deelnemende scholen, en gingen op twintig scholen langs om clinics te geven. Wij hebben als doelgesteld om deze prestatie te verbeteren door alle aantallen te verdubbelen", aldus de ambitieuze Klok.

Zaterdag 28 oktober organiseerden de Teamplayers hun beachkorfbalevenement op zes indoor velden in de sportcampus Zuiderpark (Den Haag). "Een toernooi voor de D-, C- en B-jeugd. Met 25 deelnemende ploegen hadden we al een mooi deelnemersveld staan", maar dat is niet de enige doelstelling van de vijf studenten. "We willen beachkorfbal in Den Haag verbreden, daarom zijn we nu bezig met ledenwerving. Barry daagt ons uit met een aantal opdrachten en wij voeren die uit. We krijgen de vrije rol om de uitvoering hiervan geheel zelf te bepalen en vorm te geven."

Ergens ligt er wel een druk op de schouders van het 'Team Beachkorfbal'. Binnen het Teamplayerproject van de Haagse Studies zijn er heel veel verschillende groepen die elk bezig zijn met diverse projecten in verschillende sporten. Vorig jaar werd de projectgroep Beachkorfbal verkozen tot 'Beste Projectgroep', een prijs die de huidige groep ook graag in de wacht sleept. "Natuurlijk hebben we de ambitie om te winnen. Er zijn dertig projecten dit jaar die allen in een eindpresentatie moeten geven, maar ik denk dat als we onze doelstellingen halen, we een goede kans maken om te winnen."

Datum: 31 oktober 2017 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.