Beachkorfbal wordt steeds populairder

Beachkorfbal

“Er waren dit jaar ruim 12.000 deelnemers in het beachkorfbal in Nederland. Dit is een flinke stijging in vergelijking met vorig jaar toen er nog 10.000 mensen deden aan korfballen in het zand”, kan Barry Schep, de productmanager van beachkorfbal, melden. “Ook de internationale ontwikkeling is belangrijk, omdat het nog veel groter kan worden.”

Het EK beachkorfbal dat in augustus werd gehouden in Scheveningen, is het steuntje in de rug wat de sport internationaal nodig had. Schep legt uit: “Mede door het toernooi, dat tevens door de Nederlanders werd gewonnen, is beachkorfbal door steeds meer landen opgepakt.” Dat beachkorfbal in de lift zit is niet gek. Afgelopen jaar zijn er 25 evenementen en toernooien georganiseerd in Nederland. “Ook zijn er her en der toernooien georganiseerd waarvan wij niets wisten dus dat aantal zal in werkelijkheid wel hoger liggen’’, stelt Schep.

Er worden momenteel ook redelijk veel beachvelden aangelegd. In verhouding zijn het ook lage kosten voor de verenigingen. “Het is nu de vraag of de verenigingen een volgende stap ondernemen, houden we beachkorfbal voor de fun of maken we er een competitie van? Er zouden regiocompetities kunnen komen die dan plaats zouden kunnen vinden in juni.’’ Komende drie woensdag zijn er ook bijeenkomsten waar verenigingen heen kunnen om over beachkorfbal te kunnen praten. “Maar verengingen kunnen natuurlijk altijd bij ons terecht voor vragen”, voegt Schep er nog aan toe.

Op de vraag waarom verenigingen aan beachkorfbal moeten gaan doen antwoordt Schep, tevens bondscoach van Oranje U17: “Het is een prima vorm om kinderen kennis te laten maken met de sport. Door dat het op het zand is worden de kinderen enthousiast, zeker als je ook nog is een muziekje opzet. Verder is beachkorfbal er om het aanbod aantrekkelijk te houden. Je bent namelijk buiten het normale korfbal met een andere manier om aan het gaan met de sport. En zo houd je de mensen voorzien.”

Schep eindigt met de woorden: “Verder is het spelletje erg leuk, de sfeer die er komt kijken is geweldig en het is een enorme toevoeging op de uitstraling van je vereniging!”

Datum: 5 oktober 2017 uur
Door: Redactie Korfbal.