Bescherm je enkels, draag een enkelbrace!

Bescherm je enkels, draag een enkelbrace!

Advertentie

De enkels zijn zeer kwetsbaar bij korfbal. De ernst van een enkelblessure én de kans op herhaling van de blessure wordt aanzienlijk verminderd door het gebruik van een enkelbrace. 

Daarom adviseert Ada Jansen, fysiotherapeute en lid medische commissie, iedere korfballer om zich goed te beschermen en preventief enkelbraces te dragen. “Enkelblessures komen veel voor bij korfbal en de kans op een recidief letsel is groot wanneer je al een keer door je enkel bent gegaan. De sporters van Oranje en Jong-Oranje spelen zelfs verplicht met enkelbraces. Sinds kort zijn ook de nationale teams onder 17 en onder 19 voorzien van Push Braces en PSB Sportbraces”, aldus Ada.

Het KNKV en Nea International bv werken al geruime tijd samen in blessurepreventie. Sinds 2007 is Nea met PSB Sportbraces en Push Braces offical supplier van het KNKV. De producten van Nea zijn verkrijgbaar op Korfbaltotaal.nl. Ben je aanwezig op de Korfbal Challenge? Dan vind je ze ook bij de stand van Korfbaltotaal.

Heb je vragen over het gebruik van braces? De medische commissie van het KNKV voorziet je graag van advies: medischecommissie@knkv.nl.

Datum: 16 december 2016 uur