Beste Speelster Split: 'Deze prijs is een extra compliment'

Korfbal Leagueverkiezingen

Celeste Split pakte zaterdag de enige prijs die nog ontbrak tussen al haar andere bekers en medailles. De speelster van TOP/Quoratio en Oranje mag zich een jaar lang de Beste Speelster van de Korfbal League noemen. “Ik ben er echt enorm blij mee."

In aanloop naar de Korfbal Leagueverkiezingen in Golden Tulip Hotel Heerlickheijd Ermelo kreeg Split heel vaak te horen dat ze een goede kans maakte, met titelverdediger Ilona van den Berg en Marjolijn Kroon als tegenstrevers. “Maar zelf had ik zoiets van ‘eerst maar eens zien allemaal’. Ik wist dat ik een goed jaar heb gehad, maar die andere meiden hebben het ook goed gedaan.”

Toen ze haar naam hoorde en het podium op mocht komen, gaf dat een gevoel van trots. “Dit zijn mooie dingen. Prijzen winnen verveelt nooit. Natuurlijk staan de prijzen die je in de competitie met je club of land kunt winnen bovenaan, maar dit is een extra compliment. Van je collega’s ook nog eens. Daar kan ik heel erg van genieten.”

Wim Scholtmeijer benoemde tijdens de uitreiking dat Split al jaren op hoog niveau aan de top meedraait, maar dat ze afgelopen seizoen echt boven de rest uitstak. De bondscoach roemde haar kwaliteiten om wedstrijden in belangrijke fases te beslissen. “Ik heb niet bewust een stap extra gedaan, maar ik ben minder geforceerd op zoek gegaan naar mijn eigen kansen. Dat is dit seizoen heel goed gegaan. Ik heb een paar keer kunnen uitblinken, maar ik ben over het geheel gewoon heel stabiel geweest. Ik ben trots op dit seizoen en dit is een mooie bekroning van dat alles.”

Datum: 7 mei 2017 - 13:00 uur