Blauw-Wit verder zonder Stavenuiter, Fabius en De Klein

Blauw-Wit verder zonder Stavenuiter, Fabius en De Klein

Ereklasse Korfbal League1

Momo Stavenuiter, Otto Fabius en Susila de Klein stoppen bij Blauw-Wit. Dat hebben ze onlangs bekendgemaakt bij de Amsterdamse Korfbal Leaguevereniging.

Stavenuiter, die in maart afviel voor de selectie van TeamNL Korfbal, gaat dit najaar enkele maanden reizen met zijn vriendin. Of en waar Stavenuiter na komend seizoen zijn topkorfbalcarrière hervat, weet de topschutter nog niet.

Fabius was na een tussenpauze van één seizoen afgelopen seizoen weer begonnen. De voormalig Engels international heeft aangegeven aan nieuwe dingen toe te zijn en dus opnieuw te stoppen. De Klein, Surinaams international, heeft te veel last van een achillespeesblessure en houdt het dus ook voor gezien.

Wisselingen
Onlangs maakte Blauw-Wit bekend dat Surinaams international Gerald van Dijk (Sporting Trigon) terugkeert in de Amsterdamse gelederen. Eerder al kondigde het de komst aan van Thomas Perotti (MIA), Jeffrey Vlietstra (VIKO), Fleur Blötevogel (ROHDA), Kenny Lauf (ROHDA) en Jessica Jansen (ROHDA).

Daar tegenover staat – naast het stoppen van Stavenuiter, Fabius en De Klein - het vertrek van alltime topscorer Marc Broere (stopt), Marloes Frieswijk (LDODK/Rinsma Modeplein), Christian Dekkers (LDODK/Rinsma Modeplein), Pascal Frieswijk (DOS’46), Michelle in ’t Veen (KZ/Thermo4U), Manon Wiegerink, Leanne Aurik (lager) en Jeffrey Huibers (gestopt).

Blauw-Wit eindigde afgelopen Korfbal Leagueseizoen op de zesde plaats. De selectie staat volgend seizoen onder leiding van het nieuwe coachduo Gerald Aukes en Mark van der Laan.

Datum: 10 juli 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl
Fotograaf: Ilse Schaffers, korfbalfoto.nl