Blok (DSC): ‘Hopelijk wordt Tempo een finale’

Hoofdklasse

DSC staat er met nog twee speelronden prima voor. De Eindhovenaren staan derde op slechts één punt van Groen Geel en twee punten van Tempo. DSC stond lang in de brede middenmoot, maar nu gloort er hoop voor de ploeg van Wouter Blok. De trainer tempert de verwachtingen wel. “Als we twee keer verliezen, staan we ook opeens zesde.”

Afgelopen weekend was er geen speelronde. “Ja, je moet altijd even afwachten of dat positief of negatief werkt. Maar het is altijd wel fijn om een weekend vrij te zijn, je op te laden en even afstand kunnen nemen.”

DSC staat nog maar één punt van een play-off-plek. “Na het gelijkspel tegen Avanti leek het er niet op, nee. Maar je weet ook dat je dan tegen SDO/Blijwerkt en Meervogels/Fisica speelt. Dan is er natuurlijk wel wat mogelijk. Maar die potjes moet je ook winnen. Gelukkig deden we dat en staan we er nu bij. Maar aan de andere kant: als we nu twee keer verliezen, staan we zo weer zesde. Ik hoop dat we tot het einde nog mee kunnen doen. Niks is erger dan dat een seizoen doodbloedt.”

Geen peil
"Er is sowieso niet echt een peil te trekken op deze competitie. Tegen Groen Geel waren wij wel echt de mindere. Zij haalden een enorm aanvalspercentage van 60 procent en wij schoten bij wijze van spreken van de middenlijn. We konden de achterstand niet repareren, maar toen is er bij ons wel een kwartje gevallen. We moesten anders gaan spelen. Ik wilde toen ik hier kwam een eigen gezicht aan het spel geven en na Groen Geel kon ik wel meer aangeven waarom dit is.”

“Wij hebben geen échte doelpuntenmakers, dus moeten we het van de breedte hebben. Mede daarom spelen we ook met vijf heren. Dan heb ik gewoon meer keuze en kunnen we tegenstanders verrassen. Dat is in de Hoofdklasse heel belangrijk; alle ploegen bereiden zich ontzettend goed voor, helemaal als de return op het programma staat.”

“Ik wil dat mijn ploeg dicht op de paal speelt en dan maakt het me niet uit wie er scoort. Dat moet de basis zijn en daarin zijn we als team gegroeid.”

Play-offs geen verplichting
Het seizoen is volgens Blok niet mislukt als de play-offs niet worden gehaald. “Nee, zo zit ik er niet in. We hebben een aantal mooie wedstrijden gespeeld en het publiek kunnen vermaken. We hebben ook wedstrijden verloren die niet nodig waren, maar dat is inherent aan deze competitie.”

“Daarnaast is het ook de vraag of je zo graag naar de Korfbal League moet willen. De ploegen die promoveren hebben het ontzettend lastig en willen zich allemaal versterken met spelers. In onze regio is het sowieso erg lastig om spelers te halen, dus moeten het hebben van eigen opleiding. Als de junioren bij ons doorkomen, komen ze sowieso in de selectie. Dan hebben ze wel wat jaartjes nodig om te rijpen, maar kansen gaan ze krijgen.”

“Bovendien is het zo dat als je wedstrijden wint, dat je er voldoening uit haalt. In de Korfbal League zouden wij het ongelofelijk lastig hebben. Het is vanuit de club dan ook geen verplichting dat we móeten promoveren. De Hoofdklasse is een geweldige competitie. Maar ja, ik wil wel alles winnen. Dat wringt”, zegt Blok.

Kans op finale
DSC speelt zaterdag in Eindhoven tegen TOP. De trainer weet wat hij kan verwachten. “Ze zijn sterk in het forceren van vrije ballen en strafworpen. Daarnaast hebben ze veel oplos- en snijballetjes waar we op moeten letten. Het is voor ons ieder geval een mooie wedstrijd. Het is carnaval dus ik verwacht wel een volle en gezellige hal. Het is voor ons ook dé kans om een finale (om de play-offs) te spelen tegen Tempo. Dat zou heel mooi zijn. Dan kunnen we met een bus naar Alphen aan de Rijn en zien we daar wel wat er mogelijk is.”

Datum: 27 februari 2019 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.