Boere: ‘Geven onszelf kans om play-offs te halen’

Hoofdklasse A-jeugd

De weg naar de play-offs is lang, maar zeker niet onmogelijk. Althans, voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 breken twee belangrijke weken aan. Men heeft de play-offs in eigen hand, maar treft pittige tegenstanders in TOP/SolarCompleet A1 en DOS’46 A1.

Waar menigeen dacht dat het seizoen als een nachtkaars zou uitgaan, bleef de hoop toch levend na het verlies van TOP bij DOS’46. Dat betekent dat Dalto de play-offs in eigen hand heeft. “Ja, dat was natuurlijk goed nieuws voor ons. We hoorden het na onze eigen wedstrijd op de weg terug naar huis”, begint Kris Boere. “We doen opeens weer mee en dus zat de stemming er goed in de afgelopen week.”

‘Kan iets extra’s loskomen’
Bij Boere is het geloof nooit weggegaan, maar hij had de play-offs an sich ook niet voor ogen. “Hoop heb je altijd, maar we gingen voor een plek bij de top vier. Dus we wilden aan de bovenkant van de middenmoot eindigen.” Maar met het verlies van TOP heeft Dalto weer in een keer alles om voor te spelen. “Of er wat verandert bij ons? We trainden altijd volle bak om wedstrijden te winnen, maar nu de play-offs een reëler doel zijn, kan er wel iets extra loskomen.”

De Driebergenaren zullen het wel nodig hebben; de achterstand op de nummer twee is twee punten en bovendien zal Dalto met vijf punten verschil moeten winnen van DOS’46. Absoluut geen favorietenrol voor Dalto dus. “Vanuit de underdogpositie kunnen we vrijuit spelen en het alleen maar beter doen dan de verwachting. We hebben bewezen dat we van iedereen kunnen winnen, dus geven we onszelf kans om de play-offs te halen. Zeker na de zaal, waarin we het net niet haalden, gaan we nu wel voor de kers op de taart.”

TOP en DOS’46
Om dat kunstje te flikken zal Dalto achtereenvolgend van TOP en DOS’46 moeten winnen. TOP moest een aantal spelers afstaan aan de selectie, dus Boere ziet kansen. “Dit is een goed moment om ze te pakken, zeker met de flow waar wij in zitten. Eerder hebben we al laten zien dat we van ze kunnen winnen, dus waarom niet nog een keer?”

Het talent zag in de eerdere ontmoeting met TOP een weerbaar Dalto. “Ondanks dat we achter stonden, bleven we ervoor knokken en met de tactiek die we hanteerden hebben we een goed resultaat behaald.”

Mocht er gewonnen worden van TOP, dan is DOS’46 de laatste horde. Maar daar is Boere nog niet helemaal mee bezig. “We weten wat we moeten doen tegen DOS’46, maar onze focus ligt volledig op TOP. Het hangt van de komende wedstrijd af”, sluit hij af.

Datum: 1 juni 2019 - 10:00 uur