Boonstoppel: ‘Ik had het voor geen goud willen missen’

TeamNL Korfbal

Lara Boonstoppel en Danny den Dunnen hoorden 12 december na de training met het Nederlands team slecht nieuws. Zij behoren vanaf 1 januari niet meer tot de selectie van Wim Scholtmeijer. De oefenmeester kiest voor aanvallende dames, iets wat Boonstoppel niet is. “Ik begreep de keuze dan ook wel, maar de timing is vreemd.”

Boonstoppel: “In de uitleg van Wim kon ik me zeker wel vinden. Als je met alleen maar aanvallende dames wil spelen, pas ik inderdaad niet in het plaatje. Het Nederlands team moet blijven innoveren en daar passen verbindingsspelers vanaf heden niet meer in. Natuurlijk vind ik dit jammer en ben ik heel erg teleurgesteld, maar het team moet zich blijven ontwikkelen.”

Doordat er nu vrijwel alleen maar aanvallende dames geselecteerd zullen worden, verwacht Boonstoppel niet dat ego’s in de weg zullen zitten. “Er zit zoveel kwaliteit in dit team. Dus ik denk niet dat dit een probleem gaat worden in het Nederlands team. Iedereen zal zich moeten opofferen als het moet en dat kan deze ploeg.”

Slechte timing
“Toen Danny en ik na de training naar de coachingkamer werden meegenomen door Wim, ging het al door me heen dat het wel eens afgelopen zou kunnen zijn. Ik had het wel enigszins aan zien komen dat het binnen afzienbare tijd klaar zou kunnen zijn. Maar niet nu al. Omdat er geen selectiemoment is geweest en dat er niet is gemeld dat er überhaupt mensen uit de selectie zouden gaan, is de timing vreemd. Ik had gewoon gehoopt dat er een betere timing mogelijk was, helemaal omdat het niet zomaar wat is voor spelers. Ik verlies gewoon mijn baan: dit waren mijn inkomsten en dat is wel even slikken. Maar daar zullen vast goede redenen voor zijn, ik ga dus snel op zoek naar iets nieuws.”

“We hebben na het gesprek afscheid genomen van de groep. Dat was natuurlijk niet fijn, maar ik heb wel erg veel steun gehad. Ik heb ontzettend veel berichtjes gehad over mijn situatie en dan voel je je toch gewaardeerd. Daarnaast heb ik natuurlijk ook een geweldige tijd gehad bij het Nederlands team. Ik heb zoveel mooie herinneringen opgedaan en mooie mensen leren kennen. Ik had het voor geen goud willen missen.”

“Het zal voor mij nu wel even omschakelen zijn. Vanavond train ik weer bij PKC/SWKGroep en zal mijn focus meer dan ooit op de club liggen. Ik heb geen revanchegevoelens, maar ik wil natuurlijk wel laten zien wat ik kan. Ik wil niks liever dan met PKC landskampioen worden.”

Gewend aan nieuwe coach
Zoals Mabel Havelaar aangaf in een ander interview op Korfbal.nl, moest PKC even wennen aan de nieuwe coach Detlef Elewaut. “Maar zoals Mabel al zei: dat zou bij elke trainer na Ben Crum zo zijn geweest. Het grootste verschil tussen die twee is denk ik dat Ben een sturende coach is en Detlef een vragende coach. Dat is een verschil in visie en daar moet je als ploeg aan wennen en dat is volstrekt normaal. Maar als je de resultaten er even bij pakt, kunnen we onmogelijk ontevreden zijn. We pakken alle punten tegen play-off kandidaten, dus dat is natuurlijk goed.”

“Detlef zei voor de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek dan ook dat het over moest zijn dat iedereen zei dat we nog niet goed bezig waren. We moesten laten zien dat we gewoon ontzettend goed kunnen ballen en dat hebben we denk ik laten zien. Nu iedereen aan elkaar gewend is, schieten de percentages omhoog en voelen we elkaar steeds beter aan.”

“Ik vond echter dat ik zelf tegen Fortuna niet lekker in mijn spel zat. Omdat ik normaal goed tot mijn recht kom rondom de paalzone en ik nu tegen een lange dame als Mirjam Maltha stond, speelde ik niet zo’n gelukkige wedstrijd. Maar gelukkig spelen bij PKC genoeg spelers die zoiets kunnen opvangen. We zijn geen moment in de problemen geweest.”

In de wedstrijd tegen Fortuna gebeurde er voor Boonstoppel iets vreemds. Mirjam Maltha leek bewust een bal in haar gezicht te stompen, waarvoor ze een gele kaart ontving. “Mirjam heeft mij daarover een berichtje gestuurd, dus dat is inmiddels wel opgelost tussen ons."

Datum: 13 december 2016 uur