Boonstoppel: ‘Niet onverdiend, maar oneerlijk’

Korfbal League

Er leek maar geen eind aan de ongeslagen reeks van PKC/SWKGroep te komen. Toch stopte de teller bij 35 wedstrijden, want TOP/Quoratio was de sterkste in de finale: 22-24. Uiteindelijk staat de ploeg van Ben Crum en Edward Jonkman, na een goed seizoen, dus met lege handen. “Dit is kut”, is de eerste reactie van Lara Boonstoppel.

“En eigenlijk ook wel een beetje gênant”, voegt de international daar aan toe. Zij vraagt zich hardop af waardoor PKC de lijn van de eerste helft niet door kon zetten in de tweede helft. “In de tweede helft zakten de percentages enorm, de ballen vielen gewoon niet meer. Dan ga je tegen jezelf korfballen”, concludeert ze.

En dat terwijl PKC heel het seizoen volwassen en frivool speelde. Niemand bleek opgewassen tegen de groen-witten, alleen Blauw-Wit kon punten afsnoepen. Van tevoren werd het al aangekaart, maar PKC heeft moeite om hetzelfde spelletje te spelen in de finale, zoals ze dat in de competitie deden. “We waren teveel bezig met de goal. Dan ga je bewust zoeken naar de spits en je wil meer herhalen, zodat de bal uiteindelijk wél zal vallen.”

Richard Kunst was de spits in de eerste helft, maar kon dat niet nog een helft opbrengen. “We gingen te gehaast spelen misschien. Maar ik moet nog even kijken waar het aan ligt. Want in de rust zaten we bij elkaar en hadden het gevoel dat het goed zou komen. Verdedigend hadden we het op orde. Maar we scoren er in de tweede helft maar vijf, daar ga je geen enkele wedstrijd mee winnen”, aldus Kunst.

Verdedigend zat het misschien wel goed, maar PKC heeft het voornamelijk op de aanval laten liggen, vindt Boonstoppel. “Als je na de rust gelijk naar een gaatje van zeven gaat, dan is het gedaan. Maar we scoren er maar vijf. Of het nu onverdiend is dat we geen kampioen zijn? Nou, zij staan daar. Dan verdien je het”, wijst ze naar de feestvierende TOP’ers. “Ik vind het oneerlijk. We zijn heel het seizoen zo goed geweest.”

Datum: 16 april 2016 - 23:00 uur