Brent Struyf moet omschakelen na stevige teleurstelling

Brent Struyf moet omschakelen na stevige teleurstelling

Korfbal League1

Brent Struyf verloor zondag met België de EK finale van een ontketend Nederland. De speler van DVO/Accountor heeft die teleurstelling inmiddels al een beetje achter zich kunnen laten. Dat moet ook wel: donderdag schakelt hij weer over naar clubkorfbal, op weg naar de Korfbal League.

De verloren finale tegen Oranje heeft in het Belgische kamp zijn sporen wel achtergelaten volgens Struyf. “Ik heb de wedstrijd in mijn hoofd nog een aantal keer afgespeeld en dat hielp wel. Maar de teleurstelling blijft natuurlijk. We beginnen gewoon enorm zwak, terwijl Nederland meteen heel goed van start gaat. Om zo’n finale te winnen moet je met een voorsprong beginnen of in ieder geval in staat zijn om mee te scoren. Dat lieten we na. We hebben daarna nog wel geprobeerd om de schade te beperken, maar dat is ook onvoldoende gelukt.”

Profs versus amateurs?

“Nederland was echt ontzettend goed. Ze waren technisch en fysiek zoveel verder dan wij, dat het wel een beetje frustrerend was. Voor het EK hebben wij maar twee weken samen kunnen trainen, terwijl we vorig jaar nog drie maanden voorbereidingstijd hadden. Catalonië heeft bijvoorbeeld al een langere voorbereiding gehad en dat zegt natuurlijk wel wat. Als sportman is het echter moeilijk om dat als excuus te gebruiken, omdat je gewoon alles wil winnen. Maar het feit is wel dat wij met meer krachttraining en meer normale trainingen simpelweg beter gepresteerd zouden hebben.”

De manier hoe Nederland de finale speelde en hoe de ploeg van Wim Scholtmeijer het Europees kampioenschap vierde vond Struyf moeilijk om mee om te gaan. “Wij zijn stuk voor stuk winnaars, maar Nederland vierde de overwinning alsof ze van profs hadden gewonnen en dat zijn wij nu gewoon helemaal niet. Aan de andere kant begrijp ik het wel omdat je gewoon Europees Kampioen bent geworden in je sport. Het was zondag heel erg dubbel.”

Focus op DVO

Op het EK speelde Struyf ook tegen teamgenoot en vakmaat Jose Alvaréz Andrès. Het leverde hier en daar wat opstootjes op tussen de twee. “José en ik kennen elkaar gewoon heel erg goed en dan weet je ook waar je elkaar kan raken en waar elkaars gevoeligheden liggen. In het veld is hij gewoon mijn tegenstander, er naast zijn we goede vrienden. Na de wedstrijd heb ik bijvoorbeeld ook zijn vader ontmoet en hebben we samen kunnen lachen over de opstootjes.”

Voor Struyf is het nu weer tijd voor clubkorfbal. “Het zal wel even gek zijn, denk ik. Je bent toch heel erg gefocust op België en dan ga je nu weer terug naar je club. Ik heb de training van dinsdag overgeslagen omdat ik wat pijntjes had, maar donderdag ga ik weer volle bak. Ik heb ontzettend veel zin in de mooie affiches in de Korfbal League. Je weet dat elk duel spannend kan zijn. De belangrijke wedstrijden zijn dan ook geweldig om te spelen.“

Struyfs persoonlijke doel voor dit jaar is om een constant niveau te halen. “Vorig jaar heb ik nog wel eens gewisseld van het eerste naar het tweede en andersom. Nu wil ik laten zien dat ik in het eerste thuishoor en daar ook wil blijven. We zijn straks, na het terugkomen van alle internationals en wat geblesseerden, op oorlogssterkte voor de League. Ik denk dat wij een ploeg hebben die in de middenmoot kan meedoen en misschien zelfs kan concurreren voor plek vier. De play-offs halen zou fantastisch zijn, maar dan moet wel echt alles goed vallen.”

Datum: 2 november 2016 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl